Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal

Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!
Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!Jos Speybrouck - Uitgevoerd op bewerkt leer: 'VIIde Statie.' Jezus valt voor de tweede maal kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jos Speybrouck (1891-1951)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Jaartal1930
TechniekVaria
StijlModern
OnderwerpReligieus
Afmetingen55 x 37.5 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Bijzonder en unieke uitvoering in leer door de Belgische kunstenaar, schilder, graficus, tekenaar en illustrator Jos Speybroeck, naar een litho van hemzelf.
Het ontwerp is uit een map 21 ingekleurde litho's door Speybrouck getiteld 'Via Crucis en de VII Weeën van Maria' , Lannoo, Thielt, 1928.


Uitgevoerd op een vel bewerkt en gekleurd leer, ingelijst in een originele strakke eikenhouten lijst uit de tijd. 
Het oppervlak van het leer is op verschillende manieren bewerkt om uitdrukking te geven aan de verschillende materialen in de afbeelding. Daarna gekleurd: goud in de achtergond, donkerbruin in het hout van het kruis, de bovenkleding van Christus in rood, decorelementen in bruin, teksten op een gouden achtergond, bruin kader. 
Titel boven '+ VII Statie', onder de tekst 'Dees pyn en is geen pyn, die my zoo klagen doet: maar dat is al myn pyn, dat gy vergat myn bloedtransfusie.'.  Gesigneerd rechtsonder 'Jos. Speybrouck'.
Afmetingen beeld: 46x29 cm., incl. lijst: 55x37,5.
Conditie
ConditieZeer Goed
Origineel werk uitgevoerd in leer naar een prent door de kunstenaar.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Breda, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 18,00
Naar Duitsland € 18,00
Europese Unie € 18,00
Wereldwijd € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jos Speybrouck (1891-1951) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  ALPrints
Lid sinds 2016
38 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
37.5 cm
55 cm
Veilinggegevens
Starttijd28-1-2022 om 9:33
Eindtijd4-2-2022 om 21:18
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBreda,  Nederland