Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne

Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!
Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!Jos Verdegem - Winter in Nogent-sur-Marne kopen? Bied vanaf 595!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jos Verdegem (1897-1957)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen74 cm x 110 cm (h x b)
Incl. lijst88 cm x 125 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
VERDEGEM Jos (Gent 1897 - 1957)
Winter in Nogent-sur-Marne
Ca. 1925
Olie op doek
Getekend op keerzijde op spieraam
Afmetingen doek : 74 x 110 cm
Afmetingen kader : 88 x 125 cm
GROOT ZELDZAAM doek waarin Verdegem in een heel expressieve stijl ergens tussen impressionisme en bijna expressionisme met een heel pastueus verfgebruik de winter in de stad weergeeft. Het werk dateert uit de periode 1922-1929 waarin hij in Frankrijk verbleef.
Jos Verdegem (Gent, 1897 - aldaar, 1957) was een Vlaams-Belgische kunstschilder.
Korte biografie
Verdegem groeide op in de volkswijk de Muide in Gent. Hij was voornamelijk actief als kunstschilder en etser van figuren, stillevens en landschappen. Aanvankelijk werkte hij als decoratieschilder. Hij volgde lessen aan de Academie van Gent bij onder meer Georges Minne, Frits Van den Berghe en Jean Delvin. Als oorlogsvrijwilliger raakte hij gewond en werd geëvacueerd naar Groot-Brittannië. Na zijn terugkeer aan het front van de Eerste Wereldoorlog werd hij opgenomen in de Section Artistique van de frontschilders. Hij nam deel aan de Exposition des peintres du front belge (Zwitserland 1917), verbleef van 1922 tot 1929 in Parijs en maakte er kennis met het werk van onder meer Maurice de Vlaminck, Henri Matisse en Georges Braque. In Parijs was hij zeer productief als etser en schilder en nam er aan talrijke tentoonstellingen deel. Hij keerde in 1929 terug en introduceerde een verfijnd romaans expressionisme, ondersteund door een grote technische beheersing en een grote spontaneïteit. Hij zocht zijn inspiratie voornamelijk bij vrouwen en in de wereld van het circus en zwervers. Van 1932 tot 1944 was hij leraar aan de Academie van Gent. Daarna was hij privé-leraar van onder anderen Luc-Peter Crombé en Jan Saverijs. Hij werkte in verscheidene musea waaronder het Museum van Gent.

ConditieGoed

Het werk is in goede staat. Dikke verfpartijen

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd18-3-2023 om 22:51
Eindtijd28-3-2023 om 22:54
Openingsbod € 595
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSint-Eloois-Vijve,  België
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.