Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"

Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!
Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine" kopen? Bied vanaf 34!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Joseph Pennell (1860-1926)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1904
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen29 x 21 cm (h x b)
Passe-partout50 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Originele voor de wereldtentoonstelling in  1900 door de bekende Amerikaanse graficus Joseph Pennell (1860-1926) gemaakte Lithografie op papier "Parijs in ochtendstemming". De Lithografie verkeert in goede conditie en is aan de onderzijde met potlood gesigneerd en getiteld. Afmetingen (bladmaat) 29x20cm. (HxB)
De Lithografie is in passe partout geplaatst - totale afmetingen 50x35cm. 


Joseph Pennell werd geboren in Philadelphia, en studeerde er eerst, maar net als zijn landgenoot en vriend, James McNeill Whistler, ging hij daarna naar Europa en maakte zijn thuis in Londen. Joseph Pennell had vele etsen die historische bezienswaardigheden in de stad Philadelphia afgebeeld. Zijn ets van Wakefield- Fisher's Lane werd opgericht in 1882. Dit was het herenhuis van William Logan Fisher dat stond tot 1985. Het zou zijn gelegen op de hoek van Ogontz en Lindley Avenues in de buurt van La Salle University St. Basil Court. Hij produceerde talrijke boeken (velen van hen in samenwerking met zijn vrouw, Elizabeth Robins Pennell), maar zijn belangrijkste onderscheiding is als originele etser en lithograaf, en in het bijzonder als illustrator. Hun nauwe kennismaking met Whistler leidde de Pennells om een biografie van die kunstenaar te ondernemen in 1906, en, na een aantal geschillen met zijn executeur op het recht om zijn brieven te gebruiken, het boek werd gepubliceerd in 1908.

Hij gaf les aan de Slade School of Art. Hij won een gouden medaille op de Exposition Universelle (1900) en de Louisiana Purchase Exposition in 1904.


Pennell bezocht San Francisco in maart 1912, waar hij een reeks zogenaamde "gemeentelijke onderwerpen" ondernam. Deze werden tentoongesteld in december 1912 in "de prestigieuze galerie van Vickery, Atkins & Torrey", volgens Mary Millman en Dave Bohn, auteurs van The Master of Line: John W. Winkler, American Etcher , (Capra Press: Santa Barbara, CA, 1994). Het is mogelijk dat Pennell's bezoek geïnspireerd San Francisco printmakers Robert Harshe en Pedro Lemos, samen met beeldhouwer Ralph Stackpole en schilder Gottardo Piazzoni, aan de California Society of Etchers gevonden in 1912, nu de California Society of Printmakers.

Pennell deed de poster voor de vierde Liberty Loans campagne van 1918. Het toonde de ingang aan de Haven van New York City van New York onder lucht en zeebombardement, met New York in vlammen en het Vrijheidsbeeld gedeeltelijk vernietigd, haar hoofd en haar afwaaien van gloed weg. Hij gaf les aan de Art Students League van New York. (bron: Wikipedia.org)
Conditie
ConditieGoed
verkeert in goede conditie. In passe partout - niet ingelijst
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Joseph Pennell (1860-1926)

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
3615 verkochte items
Alle items van deze verkoper (94)
35 cm
50 cm
21 cm
29 cm
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 9:05
Eindtijd4-6-2023 om 22:11
Openingsbod € 34
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland