• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Jurjen de Haan - ingelijste gouache: Abstracte compositie - 2002

Jurjen de Haan - ingelijste gouache: Abstracte compositie - 2002 kopen? Bied vanaf 199!
Jurjen de Haan - ingelijste gouache: Abstracte compositie - 2002 kopen? Bied vanaf 199!Jurjen de Haan - ingelijste gouache: Abstracte compositie - 2002 kopen? Bied vanaf 199!Jurjen de Haan - ingelijste gouache: Abstracte compositie - 2002 kopen? Bied vanaf 199!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jurjen de Haan (1936-2018)
TypeSchilderij
Jaartal1992
TechniekGouache
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 cm x 60 cm (h x b)
Lijst105 cm x 84.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ingelijste gouache van Jurjen de Haan uit 2002. Abstracte compositie. Afmetingen incl lijst: H105 x b84.5cm. Afmetingen voorstelling: H80 x b60cm. Het werk is links onderaan  gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in s-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden per koerier.

Met andere vertegenwoordigers van het nieuw realisme heeft hij gemeen dat hij studeerde, tussen 1955 en 1960, aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Tussen 1963 en 1991 was hij docent aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Hij was onder anderen leraar van Arja van den Berg en Paul Damsté. De Haan richtte zich in eerste instantie op het fotorealisme en ging zich allengs meer toeleggen op grote veelkleurige abstracte schilderijen die een fantasierijke en lichtelijk onbezonnen wereld oproepen. Vaak droegen meerdere kunstenaars uit de eerder genoemde groepering aan dergelijke schilderijen bij.

Het vroegtijdig overlijden van zijn partner Maarten van Dreven (Sneek, 1941 - Den Haag, 2001) heeft het Cobra-achtige kleurpalet van zijn schilderijen niet aangetast, maar het dromerige en het onbezonnene zijn sindsdien verleden tijd.

ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-04-2022 om 11:21
Eindtijd:18-04-2022 om 22:56
Openingsbod € 199
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.