Kees Andrea, litho, bok en haan - Verkocht

Kees Andrea, litho, bok en haan kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Kees Andrea, litho, bok en haan kopen? Bied vanaf 25!
Kees Andrea, litho, bok en haan kopen? Bied vanaf 25!Kees Andrea, litho, bok en haan kopen? Bied vanaf 25!Kees Andrea, litho, bok en haan kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees Andrea (1914-2006)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Litho van Kees Andrea (1914-2006) uit de serie schildersprenten, r.o gesigneerd in potlood en middenonder in de plaat. Afm. blad 48x63, beeld 29x34,5. In uitstekende staat.

Wordt verzonden tussen twee platen.

 

Kees Andrea was een zeer veelzijdig kunstenaar. Andrea maakte schilderijen, tekeningen, aquarellen, etsen, litho's, glas-in-loodramen, wandmozaieken en ontwerpen voor gobelins. De grootste bekendheid verwierf Kees Andrea met zijn kleurrijke schilderijen met daarop combinaties van landschappen of interieurs met mens en dier te zien zijn. Kees Andrea verwerkte veel dagelijkse indrukken in zijn schilderijen maar putte ook uit zijn ervaringen opgedaan tijdens reizen naar Hongarije, Spanje, Italie en Midden-Amerika. Andrea werkt in een quasi naieve stijl die een vervreemdende sfeer oproept. Kees Andrea kreeg tijdens zijn leven verschillende onderscheidingen. Zo ontving hij onder meer tweemaal de Jacob Marisprijs. Andrea was oprichter van kunstenaarsgroep 'de realisten' die reageerden op de opkomende abstracte kunst. Ook maakte Kees Andrea deel uit van de groep 'Verve' en was hij lid van Pulchri Studio en de Hollandse Aquarellisten Kring.
Exposities en prijzen:
Gemeentemuseum ArnhemGemeentemuseum Den HaagGemeentemuseum MaassluisCentraal Museum Utrecht

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd7-1-2017 om 14:15
Eindtijd21-1-2017 om 14:15
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.