Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974

Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974 kopen? Bied vanaf 250!
Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974 kopen? Bied vanaf 250!Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974 kopen? Bied vanaf 250!Kees van Bohemen - Ingelijste litho: Figuren uit de opera Otello - 1974 kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Kees van Bohemen (1928-1985)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1974
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen64 cm x 50 cm (h x b)
Incl. lijst81 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ingelijste litho van Kees van Bohemen. Jaar: 1974. Titel: Figuren uit de opera Otello. Oplage: 8/200. Afmetingen incl lijst: H81 X b63cm. Afmetingen voorstelling: H64 X b50cm. Het werk is links onderaan, met potlood,  gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden

Verzenden/ophalen: 

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden met een kleine koerier voor 25 euro binnen Nederland. Stuur ons een mail om de kosten voor België op te vragen.  Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Cornelis Bernardus van Bohemen (Den Haag, 27 september 1928 - aldaar, 22 september 1985) was een Nederlands kunstschilder.

Kees van Bohemen studeerde in de jaren 1940 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Op vierentwintigjarige leeftijd ontving hij een stipendium waarmee hij naar Parijs reisde. Hij verbleef daar vijf jaar met tussenpauzes en sloot vriendschap met enkele schilders uit de Cobra groep. Hij deelde er tot 1957 een atelier met Corneille.

Hij sloot zich eind jaren 1950 aan bij de Nederlandse Informele Groep. Andere leden van deze groep waren Armando, Jan Schoonhoven en Jan Henderikse. Nadien was hij zijdelings betrokken bij de Nederlandse Nul-beweging; hij onderhield persoonlijke contacten met de leden daarvan. Hij was ook lid van de Posthoorngroep, Pulchri Studio en de Haagse Kunstkring. In 1954 werd hij lid van de vereniging Sint Lucas in Amsterdam

Van Bohemen bezocht verschillende Europese landen en maakte reizen naar de Verenigde Staten en naar Afrika (1972). Hij maakte grote kleurrijke doeken van vrouwen, sporters en exotische motieven. De expressieve verfbehandeling stond bij hem voorop; hij wilde uitdrukkelijk niet een verhaaltje vertellen met zijn schilderijen.

Werk van zijn hand bevindt zich in de collecties van onder andere Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Kunstmuseum Den Haag en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Kees van Bohemen was de broer van de Haagse schilderijenrestaurator Nico van Bohemen en vader van acteur Casper van Bohemen

Conditie
ConditieZeer Goed
Het papier golft een beetje aan de boven- en onderzijde.
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd4-7-2023 om 23:11
Eindtijd9-7-2023 om 19:25
Openingsbod € 250
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.