Theresia van der Pant - Krijttekening: "vrouwelijk naakt" - 1960

Theresia van der Pant - Krijttekening: "vrouwelijk naakt" - 1960 kopen? Bied vanaf 155!
Theresia van der Pant - Krijttekening: "vrouwelijk naakt" - 1960 kopen? Bied vanaf 155!Theresia van der Pant - Krijttekening: "vrouwelijk naakt" - 1960 kopen? Bied vanaf 155!Theresia van der Pant - Krijttekening: "vrouwelijk naakt" - 1960 kopen? Bied vanaf 155!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Theresia van der Pant (1924-2013)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1960
TechniekPotlood
DragerJapans Papier
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen58 cm x 37 cm (h x b)
Passe-partout68.5 cm x 46.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Zwarte krijttekening van Theresia van der Pant(Vrouwelijk naakt). Afmetingen incl passe-partout: H68.5 x b46.5cm. Afmetingen voorstelling: H58 x37cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd "Theresia van der Pant" en "1960" in potlood. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Van der Pant bezocht van 1945 tot 1946 de Rijksnormaalschool voor Teekenleraren en studeerde van 1946 tot 1950 bij onder anderen Piet Esser aan de Rijksakademie van beeldende kunsten, beide in Amsterdam. Van 1950 tot 1951 vervolgde zij haar opleiding bij onder anderen Oscar Jespers aan de École nationale supérieure des arts visuels (ENSAV), voorheen de École Nationale Supérieure d'Architecture et des Arts Décoratifs (ENSAAD - la Cambre) in Brussel. Zij won in 1953 de tweede prijs van de Prix de Rome voor beeldhouwkunst en in 1955 nam zij deel aan de Sommerakademie bij Giacomo Manzù in Salzburg. Later was zij docente aan de Rijksakademie in Amsterdam en heeft zij zich, zonder het door haar gewenste resultaat, zeer beijverd voor het behoud van de Rijksakademie als universitair instituut in plaats van het huidige postdoctorale instituut. Het Frans Hals Museum in Haarlem heeft een aantal tekeningen van Van der Pant in de collectie.
De stijl van Van der Pant is figuratief en zij kan worden gerekend tot de tweede generatie van de 'Groep van de figuratieve abstractie'. Dierenfiguren zijn vaak het onderwerp van haar werk geweest. Aanvankelijk benadrukte zij het wezen van het uitgebeelde dier; later beeldde zij het dier ook wel af in een bepaalde activiteit, zoals in het beeld van de dansende beer.
De kunstenares zette op haar 82e een punt achter haar beeldhouwcarrière. In 2013 overleed ze thuis aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam op 88-jarige leeftijd. Ze is begraven op kerkhof De Nieuwe Ooster.

ConditieGoed

Wat plakresten op de randen. Het zit op karton geplakt. Wat verkleuring van het papier.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-06-2022 om 12:24
Eindtijd:04-07-2022 om 20:27
Openingsbod € 155
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.