Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) - Verkocht

Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!
Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!Laatste keer: Hein Burgers - Venetië, olieverf (ingelijst) kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Hein Burgers (1834-1899)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

LET OP!  Laatste keer dat dit werk hier wordt aangeboden.

 

Prachtig werk van Hein Burgers te dateren 1880-1899.  Olieverf op paneel of marouflé, gesigneerd en getiteld (Venezia) rechtsonder.  In eenvoudige maar nette lijst, alles in zeer goede conditie.

 

Afmetingen: 53cm x 40cm (incl. lijst), 44cm x 31cm (binnen lijst)

 

Werk moet bij voorkeur worden opgehaald in Diemen (vlakbij het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam Z-O). Als dat niet lukt, dan kan het werk aangetekend en goed verpakt verstuurd worden op kosten van de koper (Nederland - 12,50 euro).

 

----------------------------------

Hendricus Jacobus (Hein) Burgers (Huissen 1834 – Parijs 1899)

 

Burgers werd opgeleid aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Zijn voornaamste leermeesters waren Louis Royer en Jozef Israëls. Na een betrekkelijk succesvolle start in Nederland met werk dat sterke invloeden van Israëls vertoont, besloot Burgers - inmiddels getrouwd met Wilhelmina Fleischhacker - zijn geluk in Parijs te beproeven. Daar kreeg hij, mede dankzij contracten met Kunsthandel Goupil, voldoende voet aan de grond. Zijn werk begon allengs een meer Franse toets te vertonen. Zijn kleurenpalet werd lichter en zijn onderwerpen werden eleganter dan de sombere vissersinterieurs die in Holland opgang maakten.

 

Na een onderbreking van ruim twee jaar (1870-1873) vanwege de Frans-Duitse Oorlog, toen Burgers weer in Nederland verbleef, vestigde hij zich voorgoed in Frankrijk. In 1878 vervulde hij bij de Wereldtentoonstelling in Parijs de functie van vicevoorzitter van de jury voor de afdeling gravures.  In 1879 overleed Burgers' vrouw Wilhelmina. De schilder zocht troost in reizen naar Normandië en Venetië, waarmee hij weer een nieuwe richting insloeg. In 1888 liet hij zich naturaliseren tot Fransman. In 1894 huwde Burgers voor de tweede maal, dit keer met de jonge Belgische weduwe Colette Heyman. Het paar maakte jaarlijks een vakantiereis naar Venetië, hetgeen resulteerde in tal van schilderijen in opvallende Mediterrane kleuren.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hein Burgers (1834-1899)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Rosser
FA. (179)

Lid sinds 2013
3178 verkochte items
Alle items van deze verkoper (230)
Pinterest
Dit item is verkocht voor 300,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:03-06-2017 om 23:57
Eindtijd:21-06-2017 om 15:55
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.