• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Lia van Leeuwen - Ets in kleur - met potlood gesigneerd - Verkocht

Lia van Leeuwen - Ets in kleur - met potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 15!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 15,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Lia van Leeuwen - Ets in kleur - met potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 15!
Lia van Leeuwen - Ets in kleur - met potlood gesigneerd kopen? Bied vanaf 15!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  HeartforArt
FA. 

Lid sinds 2014
12 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Lia van Leeuwen (1954)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Biografie

 

Lia van Leeuwen

Ik woon in Rotterdam-zuid en heb een atelier aan huis. Vanaf 1987 heb ik voornamelijk ge-etst en ik heb dat altijd met veel plezier gedaan. Sinds een aantal jaren werk ik voornamelijk met olieverf. Olieverf op doek. Met mijn etsen vertelde ik verhalen, symbolisch. Elk figuurtje vertegenwoordigde wel iets. Deze symbolen heb ik gebundeld in een spel kaarten: bezinningskaarten. Mijn symbolen zijn heel langzaamaan uit mijn beeldende werk verdwenen. Steeds meer naar de achtergond verschoven, achtergrond werd voorgrond en nu werk ik met kleur. Kleur vertegenwoordigt voor mij gevoel. In mijn schilderijen gaat het over gevoel, ruimte, betrokkenheid, vrijheid, warmte...

 

De etsen van Lia van Leeuwen kenmerken zich door een zeer persoonlijk kleurgebruik. Ze zijn alle min of meer ingekleurd, vaak met pigmenten die ze zelf zoekt (rode aarde) of koopt tijdens haar reizen, zoals Toscane. Het resultaat is dat de voorstelling een heel natuurlijke sfeer krijgt. Het werk krijgt het karakter van een nauw verbonden zijn met de aarde.

 

Stilistisch kun je deze aardsheid ook opmerken. Zij ontdekte dat bij het krassen van lijnen in een zinkplaat elke lijn anders werd. De lijnen veranderden tot vormen en figuren. Zo ontstond een eigen beeldtaal die zich nog steeds ontwikkelt en een zeer speelse en levendige wereld laat zien. Dit speelse, poëtische en licht humoristische in haar werk doet denken aan Paul Klee. In de loop van de jaren heeft ze een eigen manier van afdrukken ontwikkeld. Het gaat hierbij zowel om datgene wat in de plaat ingeëtst/ingekrast is (diepdruk) als om de kleuren die ze er met de roller op aanbrengt (hoogdruk). Dit maakt dat ieder blad net even anders kan zijn. Elke ets is dus uniek.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 15,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:24-11-2014 om 11:55
Eindtijd:08-12-2014 om 11:55
Biedingen (1)
Yvonne22
07 dec. / 20:13
€ 15
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.