Paul Citroen - Litho - 1977

Paul Citroen - Litho - 1977 kopen? Bied vanaf 50!
Paul Citroen - Litho - 1977 kopen? Bied vanaf 50!Paul Citroen - Litho - 1977 kopen? Bied vanaf 50!Paul Citroen - Litho - 1977 kopen? Bied vanaf 50!Paul Citroen - Litho - 1977 kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Paul Citroen (1896-1983)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1977
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen64.5 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage113/200
Litho van Paul Citroen. Jaar:  1977. Nummer: 113/200. Afmetingen blad: H64.5 x b50 cm. Afmetingen voorstelling: H44.5 x b27cm. Het werk is rechtsonder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Paul Citroen genoot zijn opleiding aan het Bauhaus in Weimar. Zijn oeuvre bestaat onder meer uit schilderijen, foto's en postzegelontwerpen. Zijn bekendste werk is wellicht 'Metropolis' (1923), een fotomontage van een grote stad. Het inspireerde de Duitse regisseur Fritz Lang bij het maken van de filmklassieker Metropolis.

In 1917 vestigde hij zich in Nederland. In 1933 richtte hij in Amsterdam, met als voorbeeld het Bauhaus, de Nieuwe Kunstschool op samen met Charles Roelofsz. Ondanks gebrekkige financiën wist deze opleiding zich te handhaven tot 1943.  Invallen door de Duitsers maakte verder functioneren van de Nieuwe Kunstschool onmogelijk.

In 1949 decoreerde Citroen, die van 1945-1960 docent aan de Haagse kunstacademie was, de kerkzaal van de hervormde Maranathakerk aan de 2e Sweelinckstraat in de wijk Duinoord in Den Haag. Hij werkte daarbij nauw samen met de architect Frits Eschauzier (1889-1957) uit Bussum.

Citroen ontwierp voor hetzelfde jaar tevens de Zomerpostzegels, in een opvallende en ook omstreden kleurstelling met uitsluitend geel, groen en blauw. Hij ontwierp een exlibris voor Walter Salomon.

Citroen was bevriend met Willem Schrofer. Met hem en Rein Draijer, Willem Jacob Rozendaal en Han van Dam had hij grote invloed op de studenten die nu de Nieuwe Haagse School worden genoemd.

Paul Citroen was ook een groot kunstverzamelaar. Een deel van zijn collectie is nu te vinden in de collectie Hannema-de Stuers Fundatie, in Heino. In 1948 verkocht Citroen een groot werk van Carlo Carrà ('Begrafenis van de anarchist Galli', 1911) aan het Museum of Modern Art in New York.

De grootste collectie van Citroens werk is eigendom van de provincie Overijssel, die in de periode 1973-1975 ruim 2000 werken verwierf op voorstel van statenlid Maaskant, die met Citroen bevriend was. Een deel wordt tentoongesteld in het provinciehuis.

In Utrecht is in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn een straat naar de kunstenaar vernoemd.

Citroen is van invloed geweest op het werk van Hermanus Berserik.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden met Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat. Aan de rechter zijkant zitten lichte kreukels.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:08-03-2022 om 10:41
Eindtijd:16-03-2022 om 19:56
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.