Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965

Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965 kopen? Bied vanaf 45!
Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965 kopen? Bied vanaf 45!Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965 kopen? Bied vanaf 45!Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965 kopen? Bied vanaf 45!Piet van Stuivenberg - Litho: Abstracte compositie - 1965 kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Piet van Stuivenberg (1901-1988)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1965
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen76 cm x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage2/5, eigen druk
Abstracte compositie uit 1965 van Piet van Stuivenberg. Nummer: 2/5, eigen druk.  Afmetingen blad: H76  x B56cm. Afmetingen voorstelling: H55 x B41cm. Het werk is rechts onderaan-en op de achterkant gesigneerd-en gedateerd door de kunstenaar.  De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Pieter Antonie van Stuivenberg werd geboren in Schiedam en ontving van 1921 tot 1927 zijn opleiding aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen. Hij startte zijn beeldhouw carrière als steenhouwer, eerst beïnvloed door het expressionisme en later meer abstract werkend, met geometrische en strakkere vormen.
Piet is lid geweest van de Rotterdamse kring van beeldende kunstenaars R 33.
Hij maakte studiereizen naar Brussel, Londen en Parijs en sloot zich achtereenvolgens aan bij de kunstenaarsgroeperingen Vrij Beelden (met de Rotterdammers Koos van Vlijmen en Wout van Heusden), Creatie en Nieuwe Ploeg in Voorburg. In 1950 was hij met werk vertegenwoordigd op de vijfde Salon des réalités nouvelles in Parijs.
In 1967 ontving Van Stuivenberg de Hendrik Chabot Prijs en in 1981 werd een overzichtstentoonstelling aan zijn werk gewijd door het Stedelijk Museum Schiedam. Werk van hem bevindt zich in de collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Schiedamse Stedelijk Museum.
ConditieGoed

 De voorstelling is in goede staat. Wat punaise gaatjes en vouwtjes langs de randen. De randen zijn wat vergeeld. Goed ingelijst valt dit onder het passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:26-04-2022 om 08:59
Eindtijd:03-05-2022 om 19:49
Openingsbod € 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.