Jan Strube - Litho: "Brugge"

Jan Strube - Litho: "Brugge" kopen? Bied vanaf 59!
Jan Strube - Litho: "Brugge" kopen? Bied vanaf 59!Jan Strube - Litho: "Brugge" kopen? Bied vanaf 59!Jan Strube - Litho: "Brugge" kopen? Bied vanaf 59!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Strube (1892-1985)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpHistorisch
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen18 cm x 8 cm (h x b)
Passe-partout35 cm x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Litho  van Jan Strube. Titel: "Brugge". Afmetingen blad incl passe-partout: H35  xb25cm. Afmetingen voorstelling: H18 x b8cm; Het werk is rechts onderaan gesigneerd door de kunstenaar met potlood.   De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag. 

Jan Strube (Amsterdam, 20 september 1892 – Lies, 9 november 1985) was een Nederlands kunstschilder. Het grootste deel van zijn leven heeft hij in Noord-Brabant gewoond.

Levensloop

Postzegel (1943) ontworpen door Jan Strube
Na de ambachtsschool, waar hij tot huisschilder werd opgeleid, volgde Strube de Quellinusschool, een schilder- en tekenschool die de voorloper was van de Rietveld Academie. Rond 1911 bezocht Strube voor het eerst Breda. Strube hield van de stad, van het Brabantse platteland en van de timmermansdochter Dina Bogers uit het kerkdorpje Leur.

In 1917 trouwde hij met Bogers. Het jonge paar vestigde zich in Amsterdam. Kort daarna moest Strube onder de wapenen vanwege de mobilisatie. Hij werd gelegerd in het fort Kudelstaart bij Amsterdam. Tijdens zijn militaire dienst kregen zij hun eerste dochter Greta.

Na de mobilisatie werd Strube lid van de kunstenaarsclub De Onafhankelijken en later ook van Arti et Amicitiae.

In de vroege twintiger jaren verhuisde het echtpaar naar Brabant en vestigden zij zich in een houten huisje aan de rand van het Liesbos. Daar probeerde Strube het hoofd boven water te houden met zijn litho's, tekeningen en houtsneden. Na enkele jaren vertrokken zij weer naar Amsterdam, waar het culturele klimaat gunstiger was. Toch bleef Brabant hen trekken en na de geboorte van dochter Sonja, in 1927 in Amsterdam, kwamen ze terug in hun houten huisje, nu voorgoed.

In 1933 richtte Strube samen met de kunstenaars Gerrit de Morée, Dio Rovers en Paul Windhausen de Bredasche Kunstkring op. Strube werd een bekende figuur in en om Breda en kreeg steeds meer opdrachten.

In de Bredase koepelgevangenis gaf hij les aan de Duitse oorlogsmisdadiger Ferdinand aus der Fünten.

Hij werd vooral bekend vanwege zijn vele litho's met als onderwerp het Brabantse boerenleven. Maar ook de Grote Kerk van Breda, het Begijnhof en het haventje van Leur waren regelmatig terugkerende onderwerpen. Behalve de Brabantse en stadse tafereeltjes maakte Strube ook stillevens in olieverf. Als hij op 93-jarige leeftijd overlijdt laat hij een enorm oeuvre na.

In 2007 verscheen een boek over zijn leven en zijn werk van de hand van Anton Joosen. De stichting Vrienden van Jan Strube houdt zijn artistieke nagedachtenis in ere en organiseert regelmatig exposities, kunstveilingen en lezingen over deze bijzondere "Amsterdamse Brabander". Ook geeft de stichting zo nu en dan kunstkalenders en kunstkaarten uit.

ConditieGoed

 Op de  achterkant zitten plakresten van een vorige inlijsting. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:30-08-2022 om 09:28
Eindtijd:10-09-2022 om 19:17
Openingsbod € 59
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.