• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997

Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!
Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!Toon Teeken - Litho: "Silence Speak" - 1997 kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Toon Teeken (1944)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1997
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen54 cm x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage18/35
Litho van Toon Teeken. Titel: "Silence Speak". Jaar: 1997. Oplage: 18/35. Afmetingen blad: H54 x b38cm. Het werk is rechts onderaan  gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

“Ik schilder om mijn relatie tot de dingen en de wereld op te helderen”, aldus Toon Teeken. De kunstenaar, schilder en tekenaar, geboren in 1944 te Heerlen, verwerkt in zijn tekeningen, gouaches en schilderijen de verhoudingen tussen zijn innerlijke belevingswereld en de waarneming van de dwaze buitenwereld. Hiervoor gebruikt Teeken nieuwe symbolen en clichébeelden, waaraan hij nieuwe betekenissen toevoegt.

Zijn inspiratie haalt Teeken, die van 1962 tot 1966 aan de Stadsacademie voor Toepaste Kunsten en van 1968 tot 1971 aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht studeerde, uit taal, letters, tekens, foto’s van dansers en afbeeldingen van vooraanstaande kunstenaars en musici. Deze inspiratiebronnen gebruikt hij om het veelgebruikte credo ‘Less is more’ te ontduiken; zijn wervelende wereld van mensen, dieren, stripfiguren en Pinokkio in levendige kleuren beeldt Teekens credo ‘More is more’ uit.

De reizen die de kunstenaar naar Afrika en Suriname heeft gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat hij nieuwe motieven en composities ging toepassen in zijn creaties. Zo werden zwarte mannen met maskers en attributen al dansend en vechtend afgebeeld aan de horizon van het Afrikaanse landschap. Kleuren uit het Surinaamse oerwoud werden hierin gecombineerd met de beeldcompositie van de Italiaanse renaissance en de barokkunst in Rome en Florence.

Een andere inspiratiebron voor Teeken zijn de overzichtstentoonstellingen van schrijver en kunstenaar Marcel Broodthaers in Brussel. Met het gedachtegoed van deze opmerkelijke beeldend en taalkunstenaar voelt Teeken zich namelijk verbonden. Vandaar dat hij het portret van Broodthaers meerdere malen heeft verwerkt in zijn schilderijen.

Bij onder meer het Museum Het Valkhof in Nijmegen, het Stedelijk Museum te Schiedam, de Stadsgalerij Heerlen, het Bonnefantenmuseum te Maastricht en de Vrije Universiteit in Amsterdam heeft Teeken zijn werk geëxposeerd. Zijn kunst is opgenomen in de collecties van musea, bedrijven en instellingen, waaronder het Centraal Museum Utrecht en het Museum van Bommel van Dam in Venlo. Over de kunstenaar zijn verschillende boeken geschreven, zoals ‘More is More’ uit 2006, maar zelf werkt hij ook al meer dan veertig jaar aan fotoboeken. Teeken, die in 1978 de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst ontving, woont en werkt tegenwoordig in Maastricht.

ConditieZeer Goed

De kleur om de voorstelling heen, is in werkelijkheid iets donkerder. Dit komt niet helemaal goed over op de foto.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Toon Teeken (1944)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (5)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (30)

Lid sinds 2014
893 verkochte items
Alle items van deze verkoper (325)
Pinterest
38 cm
54 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:26-07-2022 om 10:22
Eindtijd:06-08-2022 om 19:11
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.