Litho Situationisten 1968: Gerard Diaz Gerardiaz + 1 andere - Verkocht

Litho Situationisten 1968: Gerard Diaz Gerardiaz + 1 andere kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Litho Situationisten 1968: Gerard Diaz Gerardiaz + 1 andere kopen? Bied vanaf 35!
Litho Situationisten 1968: Gerard Diaz Gerardiaz + 1 andere kopen? Bied vanaf 35!Litho Situationisten 1968: Gerard Diaz Gerardiaz + 1 andere kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Gerard Diaz Gerardiaz (1938)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Deze litho in zwart wit is 1 van de litho’s uitgegeven door de kunstenaarsgroep, de Situationisten (Situationist International), die vooral bekendheid verwierven door hun steun aan de Studentenopstand in Mei 1968 te Parijs. Deze kunstenaarsgroep heeft verwantschap met DaDa, Cobra, Fluxus ea. Onder andere Asger Jorn/Constant waren verbonden aan deze groep.

Wij veilen nu een aantal (zeer zeldzame) litho’s uit dit tijd, waarbij geheel in de socialistische traditie van de Siuationisten, het werk vaak door meerdere kunstenaars  is gemaakt  (en dus gesigneerd).

Deze lithografie is gemaakt door
-Gerard Diaz Gerardiaz
- Onbekend zie foto
 

Gemaakt dus voor de opstand in mei 1968 van l’Union Nationale des Étudiants de France en gedrukt bij Michel Casse, de bekende uitgever/drukker in Parijs.

Titel: Revolution Culturelle
Jaartal: 1968
Afmetingen beeld: 50 cm x 65 cm  
Gesigneerd: Hand gesigneerd met potlood
Oplage: 14/50
Ingelijst: Nee
Materiaal:  Zwart wit lithografie

Conditie:
In zeer goede staat, een mooi Gesamtkunstwerk waarmee de kunstenaars de Franse studenten steunden in hun protesten in mei 1968. Op de achterzijde is op een sticker ditzelfde te lezen; “Ces lithographies offertes par les artistes ont été tirées bénévolement par l’atelier Michel Cassé au profit des étudiants en mai 1968”.
Helaas is één signatuur mij onbekend, zie foto.


Kleine beschadigingen aan lijsten en passe-partouts worden niet beschreven, tenzij een lijst een nadrukkelijke meerwaarde heeft. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.
(Bij het fotograferen van werken op papier worden magneten gebruikt die op de foto zichtbaar kunnen zijn.)
 

Verzendkosten:
Dit werk kan worden verzonden voor 10 euro in een pakket/koker. Afhalen in Amsterdam tijdens kantooruren (op afspraak) zonder extra kosten. Aankopen bij de Veilingmeester kunnen, indien mogelijk, gecombineerd worden om de verzendkosten te beperken.

Als u de hoogste bieder bent ontvangt u na afloop van de veiling van ons een factuur voor de aangekochte werken. Heeft u nog andere biedingen lopen dan wachten wij over het algemeen met het versturen van de factuur totdat al uw biedingen in die week zijn afgelopen, zodat de aankopen op 1 factuur gezet kunnen worden.

Garantie:
Dit werk is volledig door Kunstveiling.nl gegarandeerd.
Dit geldt voor alle werken aangeboden door de Veilingmeester op Kunstveiling.nl, tenzij nadrukkelijk anders is vermeld. Mocht blijken dat het werk niet juist is omschreven, zowel m.b.t. de conditie als de authenticiteit, dan ontvangt u de volledige aankoop terug.

De standaard garantie op werken is 3 weken, maar kan in overleg verlengd worden. Als u een werk afhaalt en heeft gecontroleerd, vervalt de garantie op de conditie. Vanzelfsprekend blijft de garantie op authenticiteit dan wel van kracht.

Bezichtigen:
Het is mogelijk om dit werk vooraf te bezichtigen. Ondanks dat u een aankoopgarantie heeft, kunt u het werk bekijken voordat u een bod uitbrengt. U kunt contact opnemen via de knop “Stel de verkoper een vraag” om een afspraak te maken. Bezichtigen kan in Amsterdam, tijdens kantooruren, maar alleen op afspraak.

Wij streven er naar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de “Stel de verkoper een vraag” link om contact met ons op te nemen. Kijkt u verder bij onze andere items door op de button “Alle items van deze verkoper” te klikken.

 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Gerard Diaz Gerardiaz (1938)


Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (362)

Lid sinds 2010
49801 verkochte items
Alle items van deze verkoper (261)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd11-12-2012 om 14:46
Eindtijd20-12-2012 om 14:46
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.