Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 - Verkocht

Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!
Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!Dirkje Kuik - Litho: Voorstraat - 1989 kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Dirkje Kuik (1929-2008)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen42 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Litho van Dirkje Kuik. Titel: Voorstraat. Jaar: 1989. Afmetingen blad: H42 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H31 x b42cm. Het werk is links onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenares. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

De in Utrecht wonende en werkende Dirkje werd geboren als William Diederich Kuik. In 1977 ging Kuik de voornaam Dirkje bezigen en in 1979 liet Kuik zich in een ziekenhuis in Londen opereren en ging sindsdien geheel door het leven als vrouw. Over haar operatie, haar belevenissen als genderdiasporapatiënt, zoals zij het noemde en hoe zij haar leven na de operatie weer oppakte schreef ze uitgebreid, met name in Huishoudboekje met rozijnen.

Kuik studeerde enige tijd aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, was kunstrecensent bij Het Parool en tekende voor Vrij Nederland. In 1960 richtte Kuik samen met Joop Moesman en Henc van Maarseveen het grafisch gezelschap De Luis op. Deelnemende kunstenaars met uiteenlopende ideeën wisselden elkaar af gedurende twintig jaar.


Portret van William Diederich Kuik, 1963
Als graficus, illustrator en tekenaar legde ze zich toe op stadsgezichten, figuurvoorstellingen en portretten; daarnaast was ze schrijver en dichter. Als dichter debuteerde ze in 1969 met de bundel 45 Gedichten, nog onder de naam William D. Kuik. Het werk wordt gezien als belangrijke bijdrage tot de Nederlandse neoromantische stroming. Voor Utrechtse Notities uit 1969 ontving ze de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam. De door Kuik zelf geïllustreerde feuilleton De held van het potspel uit 1974 werd bekroond met de Vijverbergprijs.

Van 1958-1963 en van 1968-1972 was ze lid van het genootschap Kunstliefde, een Utrechtse vereniging van kunstenaars en kunstminnaars, opgericht in 1807. Dirkje Kuik overleed in 2008 en werd in zeer besloten kring begraven op de plaatselijke Begraafplaats Soestbergen. Na haar dood werd een expositie ingericht bij Kunstliefde aan de Nobelstraat als drieluik, haar beeldend werk, een biografisch overzicht van haar leven en beeldend werk van tijdgenoten. In 2008 werd in haar voormalig woonhuis aan de Oudekamp 1 te Utrecht een museum ter ere van haar werk ingericht[2], dat zo'n vier jaar heeft bestaan. Vanuit de stichting "Dirkje Kuik" wordt haar artistieke nalatenschap beheerd.ConditieGoed

Het blad is wat vergeeld op de randen en er zitten wat lichte kreukels langs de randen. 
Klein scheurtje op bovenrand van 1 cm.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 46,00 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:30-08-2022 om 09:26
Eindtijd:10-09-2022 om 19:09
Biedingen (1)
Blauwborst
04 sep. / 11:46
€ 40
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.