Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 - Verkocht

Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!
Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!Lucio Fontana - CONCETTO SPAZIALE, originales Kunstobjekt von 1968 kopen? Bied vanaf 3900!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Lucio Fontana (1899-1968)
TypeBeeld / Object
Jaartal1968
TechniekKunststof
DragerKunststof
IngelijstIngelijst
Afmetingen30 x 30 x 2 cm (h x b x d)
Incl. lijst52 x 52 x 2 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd
Oplage1000
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Lucio Fontana. Concetto Spaziale. Diepgetrokken kunststof object uit 1968.

Het in de presentatie zichtbare bovenste deel met Fontana's traanmotief in roze kleur is ingebed op een onzichtbare basis van zwart plastic. Afmeting: ca. 30 x 30 x 2 cm.

Het werk is ingelijst in een onberispelijke, recent vervaardigde houten kist met een glazen blad. Afmetingen van de lijst: ca. 52 x 52 x 4,5 cm.

Uitgegeven door 1968 Achille Mauri - Milaan. Raisonné Catalogus Enrico Cristpoli M-15 pagina 163. Ongesigneerd, zoals uitgegeven, in 1000 exemplaren.

Dit exemplaar heeft blijkbaar meerdere jaren gestaan, dus de originele roze kleur is door het licht met de tijd vervaagd, maar zeer egaal over het gehele oppervlak en niet onaangenaam voor het oog. De gedetailleerde afbeeldingen die hier worden gepresenteerd, zijn gemaakt in natuurlijk licht en hebben geen Photoshop-retouchering ondergaan.

Let op, belangrijke opmerking: zoals vaak het geval is bij werken in deze uitgave, vertoont het werk verschillende restauraties door de verzwakking van het ongeveer 50 jaar oude plastic. Op de scheuren aan de achterzijde van het werk is tapewapening aangebracht. In het ergste geval verschijnen deze barsten als een fijn haar aan de zichtbare kant, zoals aan de randen en de voortzettingen van het motief (Fontana's traan), maar alleen van dichtbij bekeken.

Het werk vertoont ook kleine stukjes plastic splinters en randdefecten, maar die staan het genieten van de indrukwekkende kracht van dit Fontana-werk niet in de weg. De hier vermelde aankoopprijs neemt deze restauraties van de verschillende schades in beslag. Tegenwoordig gaan hamerprijzen van dergelijke artikelen naar veilinghuizen van 7.500 tot 17.500 euro, wat overeenkomt met de +/- goede staat. Particuliere verkoop, geen recht op retour.

Overboeking naar een Duitse rekening mogelijk. Bij voorkeur ophalen ter plaatse, anders verzekerde verzending: Frankrijk 50 euro, overige EU-landen 60 euro, wereldwijd op aanvraag. Voor meerdere aankopen van de bij mij geregistreerde kavels op eArt.de, die in dezelfde mailing kunnen worden verzonden, zouden er geen nieuwe verzendkosten ontstaan (het is begrijpelijk dat de verzendkosten, die het hoogst zijn geregistreerd in hun toeslag, worden gebruikt).
Conditie
ConditieGoed
Restaurierungen
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Duitsland € 10,00
Europese Unie € 18,50
Wereldwijd € 52,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieMETZ,  Duitsland
Veilinggegevens
Starttijd6-7-2021 om 23:34
Eindtijd16-7-2021 om 21:20
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken