Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985

Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kopen? Bied vanaf 90!
Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kopen? Bied vanaf 90!Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kopen? Bied vanaf 90!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marianne Letterie (1945)
Type kunstwerkBeeld / Object
Jaartal1985
TechniekBrons
Afmetingen9 x 9 x 1 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
In jaren had een Verenigingspenning niet zo'n prachtig vlak als de Ganzevlucht van Letterie. Een minimum aan verhoging, een zeer licht, korrelig oppervlak waar op de ene zijde een vliegende gans opdoemt, op de andere zijde twee met de vleugel van een derde. De lijnen vloeien ritmisch en krachtig; aan de onderrand van de vleugels zijn met parallelle incisies de veren en staart weergegeven. Het net niet gladde oppervlak geeft een suggestie van mist en wolken: herfsttij als de vogels gaan trekken naar warmer streken. Op de zijde van de ene vogel - en de titel - is een Jugendstilachtige lijn ingebracht met een elegante krul om het penningrond niet te star te maken en een visueel ant-woord te geven op de gebogen plaatsing van de letters. Het ontwerp bezit zo'n prachtige verstilling dat de literaire verwijzing naar Niels Holgersson, de jongen uit het boek van Selma Lagerlof, niet opvalt. Hij is tot kabouterformaat omgetoverd, vliegt mee op de rug van de ganzerik en beleeft zo zijn avonturen in heel Zweden. Zijn voetje steekt onder de vleugel van de bovenste gans uit. 
Uit Louk Tilanus, Handzame Sculptuur

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd8-5-2022 om 16:47
Eindtijd22-5-2022 om 19:41
Openingsbod € 90
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland