Marius Bauer - Ets: Optocht van pelgrims - 1896

Marius Bauer - Ets: Optocht van pelgrims - 1896 kopen? Bied vanaf 395!
Marius Bauer - Ets: Optocht van pelgrims - 1896 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: Optocht van pelgrims - 1896 kopen? Bied vanaf 395!Marius Bauer - Ets: Optocht van pelgrims - 1896 kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Marius Bauer (1867-1932)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1896
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpReligieus
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ets van Marius Bauer. Titel: Optocht van Pelgrims. Afmetingen blad: H40 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H32 x b43cm. Het werk is, rechts onderaan, door de kunstenaar gesigneerd met potlood(monogram). Het blad is "gewassen". De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.  

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Johannes Hendrikus (Joop) Moesman (Utrecht, 6 januari 1909 – Houten, 3 februari 1988) was opzichter-tekenaar bij de Nederlandse Spoorwegen, surrealistisch schilder, cultuurbeleidscriticaster en kalligraaf. Moesman ontwierp het lettertype de Petronius.

Zijn vader, Johannes Anthonius Moesman, was tekenaar, lithograaf, steendrukker en amateur-fotograaf. De steendrukkerij was gevestigd aan de Neude 7, te Utrecht, het geboortehuis van Joop Moesman (thans ingang van hostel Stayokay).

De autodidact Moesman vond in Galerie Nord van de surrealist Willem Wagenaar gevestigd in de Vinkenburgstraat, op een steenworp afstand van Moesmans geboortehuis, een Frans tijdschrift waarin hij afbeeldingen ontdekte van surrealistische schilders. Hij raakte geboeid door deze nieuwe stroming en begon in een vergelijkbare stijl te werken. Hij werd de belangrijkste surrealistische schilder in Nederland. Wellicht zijn bekendste werk is het schilderij Het gerucht. Het oeuvre van Moesman kreeg in de jaren 1960 enige internationale erkenning door de inzet van Her de Vries, die reproducties liet zien aan de voorman van de surrealisten in Parijs, André Breton. Breton besloot het werk van Moesman daarop op de Internationale surrealistische tentoonstelling in Milaan te tonen. Met Dirkje Kuik en Henc van Maarseveen was hij oprichter van het Utrechtse kunstgenootschap De Luis.

Moesman was gehuwd met onder anderen de portretschilderes Erika Visser.ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat. Langs de randen zitten wat lichte kreukels en scheurtjes. Op de achterkant zitten wat plakresten van een vorige inlijsting.  Het blad is "gewassen".

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-01-2023 om 12:22
Eindtijd:29-01-2023 om 19:05
Openingsbod € 395
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.