• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!)

Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!) kopen? Bied vanaf 99!
Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!) kopen? Bied vanaf 99!Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!) kopen? Bied vanaf 99!Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!) kopen? Bied vanaf 99!Marius Bauer - ets: turkse vrouwen (mooi passe-partout om werk, kan direct worden ingelijst!) kopen? Bied vanaf 99!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Marius Bauer (1867-1932)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen7 cm x 7 cm (h x b)
Passe-partout32.5 cm x 27.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageNummer 58
Ets van Marius Bauer. Titel: turkse vrouwen. Afmetingen incl passe-partout: H32.5 x b27.5cm. Afmetingen voorstelling: H7 x b7cm.  Het werk is rechtsonder, met potlood, gemonogrammeerd.  Met het "label" van E.J. van Wisselingh & Co. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Literatuur: Van Wisseling & Co, Zijn etswerk, nummer: 58.

Verzenden: we verzenden op dinsdag  en donderdag.

Marie Alexandre Jacques (Marius) Bauer (Den Haag, 25 januari 1867 - Amsterdam, 18 juli 1932) was een Nederlandse kunstschilder. De grootste bekendheid kreeg hij met het maken van etsen en litho's met Oosterse taferelen en hij wordt dan ook Nederlands bekendste oriëntalist genoemd.
Net zoals zijn oudere broer architekt Willem Cornelis Bauer, werd hij geboren in een kunstminnend milieu, de kinderen leerden al vroeg tekenen.
Bauer volgde van 1878 tot 1885 de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij met onder andere zijn tijdgenoot Breitner les kreeg. Hij was lid van Pulchri Studio en Arti et Amicitiae. In 1888 maakte hij een studiereis naar Constantinopel. Vanaf dat moment was het 'Oosten' zijn hoofdonderwerp. Hij maakte hierna vele reizen naar Spanje, Rusland, Marokko, Algerije, Egypte, India, Ceylon en Nederlands-Indië. Hij werd hiertoe in staat gesteld door de Amsterdamse kunsthandelaar Elbert Jan van Wisselingh, die betaalde voor zijn reizen naar het buitenland met daarbij een toelage om van te kunnen leven.
Marius Bauer op 21 jarige leeftijd (1888)
Bauer maakte talrijke etsen, maar ook aquarellen en olieverfschilderijen van Oosterse steden, kamelen, olifanten, Arabieren en moskeeën. Zijn stijl kan omschreven worden als impressionistisch. Hij werd sterk beïnvloed door de Haagse School in zowel techniek als lichtgebruik. Marius Bauer was een van de weinige Nederlandse kunstenaars uit de 19e eeuw die zich uitsluitend op het oriëntalisme toelegde.
Hij baseerde zijn werk op zijn schetsen die hij ter plekke maakte en op foto's die hij onderweg kocht. Eenmaal thuis werkte hij de schetsen uit tot volwaardige kunstwerken. Deze werken waren niet waarheidsgetrouw, maar gebaseerd op de persoonlijke indrukken die Bauer in het Oosten had opgedaan. Ze ademen vaak de dromerig sfeer van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht.


ConditieGoed

De ets is in goede staat, de randen om het werk heen zijn vergeeld.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:21-02-2022 om 10:34
Eindtijd:07-03-2022 om 22:18
Openingsbod € 99
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.