Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ - Verkocht

Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!
Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!Marius Johannes Janssen - Hillegersberg, De Prinsemolen 048-MJ kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marius Johannes Janssen (1885-1957)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1932
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Klassiek
Onderwerp Landschap
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 24.6 x 40.4 cm (h x b)
Passe-partout 34.5 x 50.0 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Ets van Marius Janssen.
De afbeelding geeft "de Prinsemolen" weer, ten tijde van het vervaardigen van de ets, in 1932, nog in Hillegersberg, een zelfstandige gemeente die tijdens WW II op aanwijzing van de Duitse bezetter, werd geannexeerd door Rotterdam en thans nog steeds een wijk van Rotterdam is met goeddeels nog een dorps en landelijk karakter, grenzend aan de Rotte, de rivier waaraan Rotterdam haar naam dankt, en aan de Bergse Plassen.


De ets is onderdeel van de "Rijnmond Toen" collectie sinds 2015. De ets is indertijd schoon- en zuurvrij gemaakt en opgeslagen in zuurvrije archiefdoos.
Mijn collectie wordt ingekrompen en inmiddels is de ets in een nieuw zuurvrij Artique passe-partout geplaatst, klaar voor de nieuwe eigenaar om te worden ingelijst.

Afmetingen:
Passe-partout: 34.5 x 50.0
Afbeelding: 24.6 x 40.4

Gesigneerd in potlood r.o.
Annotatie l.o. : "Hillegersberg, De Prinsemolen
Monogram en jaartal in de druk l.o.

 
Marius Johannes JANSSEN werd geboren in Den Haag op 4 juli 1885 en is overleden in Rotterdam op 11 december 1957.
Hij was schilder, fotograaf en (vooral) etser. Na omzwervingen in Bergen op Zoom, Arnhem, Utrecht werkte hij vanaf 1926 in Hillegersberg (1935 Rotterdam). Hij staat bekend om zijn stadsgezichten door het gehele land, waarin met name kerktorens een dominante rol spelen.
Marius Janssen was de stiefvader van Marinus J. Drulman, bekend als de schilder Marius de Jongere.

Conditie
ConditieGoed
Sinds 2014 opgenomen in de collectie "Rijnmond Toen". Destijds schoon en zuurvrij gemaakt.  De (zie foto's) eerder lokaal ontstane papierverkleuring is geminimaliseerd. Een minieme ( ca 3 mm) papierbeschadiging in de marge linksboven is  gefixeerd met zuurvrij papierband.  (zie foto). sindsdien opgeslagen in zuurvrije archiefdoos.
De ets komt beschikbaar in verband met inkrimpen van de verzameling en is daartoe gemonteerd in een zuurvrij "Artique" passe-partout.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Berkel en rodenrijs, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Marius Johannes Janssen (1885-1957) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  RijnmondToen
Lid sinds 2021
72 verkochte items
Alle items van deze verkoper (8)
50 cm
34.5 cm
40.4 cm
24.6 cm