• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Martin Effert - Zonder Titel. Nr. - Verkocht

Martin Effert - Zonder Titel. Nr. kopen? Bied vanaf 50!
Martin Effert - Zonder Titel. Nr. kopen? Bied vanaf 50!Martin Effert - Zonder Titel. Nr. kopen? Bied vanaf 50!Martin Effert - Zonder Titel. Nr. kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Martin Effert
TypeFotografie
Jaartal2004
TechniekC-Print
StijlStreet Art
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

\Het schuldige landschap en het gevoel van schuld zijn voor Martin Effert (1965, Duitsland) motieven geweest voor de fotoserie Bound by History. Straflager, een beeld uit deze serie, is ogenschijnlijk een mooi landschapsbeeld van een fraai vergezicht. Het beeld voldoet aan de kunsthistorische regels van een ‘goed’ landschapswerk: een in bruintinten weergegeven voorgrond met daarop een boom als opening naar het landschap, een groen achterland met kleinere bomen en in de verte sporen van bebouwing, noodzakelijk voor een optimale dieptewerking. Daarboven een zachtroze, geelachtige lucht die het geheel een zachte sfeer geven en uitnodigen om lang te kijken. Straflager, gemaakt in Plazow (Krakau / Polen) is echter geen eeuwenoud lieflijk, ongerept Europees landschap. Het is besmet niemandsland. Tijdens WO II was dit een werkkamp waar dwangarbeiders in een steengroeve moesten werken. Deze kennis geeft het beeld een zeer gespannen lading. Maar ook de uitermate scherpte in het beeld, zowel op de voorgrond als de achtergrond, maakt dat het beeld ‘hard’ binnenkomt. De kunstenaar bouwt zijn panorama’s op uit meerdere foto’s van het gekozen landschap. Met zijn camera tast hij systematisch het landschap af om in elk onderdeel scherpte te krijgen. Nergens krijgen ogen en geest rust om weg te dwalen in een vagere achtergrond. De geschiedenis en het heden zijn even dominant aanwezig.

ConditieZeer Goed

Werk aangekocht bij Galerie Ron Mandos, Amsterdam, geb. (DE) 1965. Gesigneerd (2x) achterzijde en op speciaal Papier. Foto Afgedrukt op Laminelle. Wordt opgestuurd in originele verpakking (karton).

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Martin Effert

DuitsDuitsAlle items van deze kunstenaar (0)
Geplaatst door  Artfox
FA. 

Lid sinds 2011
12 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
Pinterest
60 cm
50 cm
Dit item is verkocht voor 57,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:19-06-2021 om 23:06
Eindtijd:26-06-2021 om 22:25
Biedingen (1)
Kimdegroot
20 jun. / 19:21
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.