• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien

Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!
Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Maurits van der Valk (1857-1935)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen33 cm x 38 cm (h x b)
Lijst52 cm x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Maurits van der Valk (1857-1935). Hollands landschap met molen en dieren. Zeer verfijnd gemaakte ets van deze kundige kunstenaar. De ets is in goede staat. De lijst heeft enkele gebruikssporen.


Van der Valk werd geboren als zoon van een huisschilder en leerde de eerste schilderstechnieken van zijn vader. Hij koos liever voor een kunstzinnige richting en volgde een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (1878-1884) in Amsterdam, waar hij les had van onder anderen August Allebé. Met medestudenten richtte hij in 1880 de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas op.

Vanaf 1885 schreef hij kunstkritieken voor De Nieuwe Gids, het tijdschrift van de Tachtigers, onder het pseudoniem 'J. Stemming' of 'I.N. Stemming'. Van 1883 tot 1890 gaf hij les aan een tekenschool in Amsterdam. In 1889 vloog zijn atelier in brand. Van het verzekeringsgeld trok hij naar Parijs, waar hij enige tijd woonde en zijn latere vrouw Baukje van Mesdag leerde kennen. In 1893 keerde het gezin terug in Nederland. Hij gaf na zijn terugkeer particulier les aan onder anderen Johann Georg van Caspel en Reinier de Vries.
ConditieGoed

De ets is in goede staat. De lijst heeft enkele gebruikssporen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 10d 11u 58m 14s
Openingsbod€ 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch, Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-09-2022 om 22:56
Eindtijd:13-10-2022 om 22:37
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.