Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien - Verkocht

Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!
Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!Maurits van der Valk - Hollands landschap met molen en koeien kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Maurits van der Valk (1857-1935)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen33 x 38 cm (h x b)
Incl. lijst52 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Maurits van der Valk (1857-1935). Hollands landschap met molen en dieren. Zeer verfijnd gemaakte ets van deze kundige kunstenaar. De ets is in goede staat. De lijst heeft enkele gebruikssporen.


Van der Valk werd geboren als zoon van een huisschilder en leerde de eerste schilderstechnieken van zijn vader. Hij koos liever voor een kunstzinnige richting en volgde een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten (1878-1884) in Amsterdam, waar hij les had van onder anderen August Allebé. Met medestudenten richtte hij in 1880 de Kunstenaarsvereniging Sint Lucas op.

Vanaf 1885 schreef hij kunstkritieken voor De Nieuwe Gids, het tijdschrift van de Tachtigers, onder het pseudoniem 'J. Stemming' of 'I.N. Stemming'. Van 1883 tot 1890 gaf hij les aan een tekenschool in Amsterdam. In 1889 vloog zijn atelier in brand. Van het verzekeringsgeld trok hij naar Parijs, waar hij enige tijd woonde en zijn latere vrouw Baukje van Mesdag leerde kennen. In 1893 keerde het gezin terug in Nederland. Hij gaf na zijn terugkeer particulier les aan onder anderen Johann Georg van Caspel en Reinier de Vries.
Conditie
ConditieGoed
De ets is in goede staat. De lijst heeft enkele gebruikssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd31-10-2022 om 17:04
Eindtijd24-2-2023 om 22:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken