Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 - Verkocht

Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!
Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!Metten Koornstra - lithografie "man in landschap" ongesigneerd omstreeks 1970 kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Metten Koornstra (1912-1978)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Schilder: Metten Theunis Koornstra 1912-1978
Titel/Voorstelling: "man in landschap"
Datering: omstreeks 1970
Medium /Techniek : lithografie
Maten : 56 x 38 cm 
Gesigneerd:
Conditie : goed

 

Metten Koornstra was een belangrijk graficus, en illustreerde ook boeken en ontwierp boekbanden en –omslagen en theaterdecors. Hij werkte vooral met zwart-witlitho’s, waarin hij gewone dingen weergaf, maar het wonderlijke daarin liet zien. Zijn stijl wordt gekenmerkt als romantisch, traditioneel en speels melancholisch.

 

Koornstra was opgegroeid in een streng protestants, calvinistisch milieu. Tijdens de Eerste Wereldoorlog overleed zijn vader, en Metten verhuisde met zijn moeder naar Haarlem, waar hij zijn verdere jeugd door zou brengen. Op de christelijke school waar Koornstra naartoe ging had hij het niet makkelijk, en deze beproeving wordt als de oorzaak voor zijn levenslange drang naar onafhankelijkheid gezien. Door zijn afkeer van scholen wilde Metten zich niet vastleggen op het kunstnijverheidsonderwijs, hoewel al in deze tijd zijn artistieke talent aan het daglicht kwam. Hij had verschillende baantjes maar maakte vele tochten door Frankrijk, waarbij hij de Parijse musea bezocht.

 

Aan het einde van de jaren dertig nam hij toch les op de Academie in Rotterdam, en hij leerde hier bij de graficus Derkzen van Angeren de techniek van het lithograferen. Vanaf deze periode werd het werk van Metten Koornstra geëxposeerd. Na de Tweede Wereldoorlog had Koornstra een belangrijk aandeel in de opbloei van de Nederlandse grafiek.

 

Bekendheid bij het grote publiek had Koornstra gekregen met de decoraties van het jaarlijkse Boekenbal: van 1947 tot in de jaren zeventig gaf Koornstra op fantasievolle wijze gestalte aan het evenement. Het publiek was gek op zijn versieringen: na de bals werden ze van de wanden gehaald en mee naar huis genomen.

 

Overons :


In de regio groot Amsterdam kunnen wij uit inboedels en collecties vaak een interessant aanbod van kunst selecteren. Wij hebben ons gespecialiseerd in Hollandse figuratieve schilders uit de laat 19e en vroege 20e eeuw.

De authenticiteit van de door ons aangeboden kunstwerken EN de bijbehorende informatie wordt volledig gegarandeerd. Onze kunsthandel is gevestigd aan het Westmallepad 12 1066pp te Amsterdam. Wij zijn  iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en/of op afspraak geopend. ingeschreven bij de KvK Amsterdam onder nr.34227310. Een nota van aankoop wordt op verzoek bijgeleverd.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd24-7-2015 om 21:07
Eindtijd7-8-2015 om 21:07
Biedingen (10)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.