Metten Koornstra - zelfportret in het atelier

Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!
Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!Metten Koornstra - zelfportret in het atelier kopen? Bied vanaf 185!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Metten Koornstra (1912-1978)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpPortret
IngelijstIngelijst
Afmetingen31 cm x 22 cm (h x b)
Lijst65 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

sterk en kleurijk werk met "vet"krijt, prachtig ingelijst, klaar om opgehangen te worden.
In juni 2009 veilde "DE ELAND" in Diemen het gehele atelier van Metten Tenny Koornstra. Dit werk ( cat.nr. 5211 ) is in die veiling door de huidige verkoper gekocht - zie ook die foto's.


Mette Koornstra was een leerling van Derkzen van Angeren aan de akademie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Woonde en werkte in Rotterdam en Parijs en vanaf 1937 in Amsterdam. Schilder en graficus van verstilde landschappen met figuren. Zijn werk is te vinden in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Haags Gemeentemuseum, Museum Boymans - van Beuningen Rotterdam en het Rijksprentenkabinet. Bij het grote publiek verwierf Metten Koornstra echter vooral bekendheid als versierder van het jaarlijkse Boekenbal, die de opening vormde van de door de Vereniging tot Bevordering van de Belangen des Boekhandels georganiseerde boekenweek. Vanaf 1947 tot in de jaren zeventig gaf hij op fantasievolle, vrolijke wijze gestalte aan dit evenement, dat afwisselend in de Stadsschouwburg, het Concertgebouw en de RAI plaatsvond. Onlosmakelijk aan de Boekenbals verbonden was ook de muzikale omlijsting die verzorgd werd door het ensemble van zijn eerste echtgenote, de violiste ('Stehgeigerin') Rita Dalvano. Hoe geliefd Metten's versieringen waren blijkt wel uit het feit dat deze tegen het einde van de bals door de feestgangers van de wanden gerukt en naar huis genomen werden.
ConditieGoed

prof. ingelijst, zonder glas

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Metten Koornstra (1912-1978)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (4)
Geplaatst door  Alkmaarde12de
FA. (3)

Lid sinds 2020
69 verkochte items
Alle items van deze verkoper (9)
Pinterest
50 cm
65 cm
22 cm
31 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:22-05-2022 om 21:18
Eindtijd:29-05-2022 om 19:39
Openingsbod € 185
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSchagen,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.