Mohamed Quraish - Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. - Verkocht

Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!
Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!Mohammed Quraish (1965) - zeefdruk 6/95, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mohamed Quraish (1965)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Mohammed Quraish (1965).

Zeefdruk 6/95, gesigneerd rechtsonder.

Afmetingen lijst: 83cm x 108cm.

Status: Zeer goed.

Verzenden mogelijk.

Over hemzelf:

Quraish' werk is zeer uiteenlopend; van zeer ingetogen tot uiterst expressief. Wat opvalt in al zijn werk is de fijngevoeligheid. De abstracte figuren en motieven zijn haast poëtisch van aard. Deze poëzie is terug te voeren tot de antieke kunst uit Mesopotamië en primitieve Afrikaanse kunst. De toeschouwer wordt binnengevoerd in een vreemde en geheimzinnige wereld. Persoonlijke herinneringen en fantasie lopen in zijn composities door elkaar.

Mede door de felle kleurcombinaties in het aan een droomvoorstelling grenzende werk van Quraish, worden we meegevoerd in een opwindende wereld, een geheim universum, vol mystieke klanken onttrokken aan de culturele geschiedenis van Irak, waar de schilder in 1966 werd geboren.


Zijn inspiratie haalt Quraish uit de mozaïekdecoraties in de vijfduizend jaar oude tempels van Babylon, toen het centrum van Mesopotamië. Quraish speelt met de aloude motieven en geeft ze nieuw leven. Volgens de kunstenaar zijn de oude mythen die al duizenden jaren van generatie op generatie worden doorgegeven nog steeds springlevend. Hij vertaalt ze naar zijn eigen, modern abstracte stijl. "Ik vind de primitieve wereld veel interessanter dan onze wereld, " aldus Quraish. "Dit inspireert me om op zoek te gaan naar het werk van primitieve voorouders."

Zijn werk laat duidelijk blijken dat hij daarmee ook doelt op Afrikaanse voorouders, gezien de invloeden in zijn werk van Afrikaanse houtsnijkunst als maskers, decoraties en symbolen. Symbolen die hem sterk doen denken aan de antieke Mesopotamische visuele fragmenten in zijn vaderland, waarmee hij een poëtisch abstractie van niveau creëert. Om het resultaat te krijgen wat hij voor ogen heeft, gebruikt Quraish naast een verfijnde techniek verschillende materialen, zoals metaal, hout, papier en lijm, waarna hij het schilderij afmaakt met olie- of acrylverf en soms zelfs roest om de juiste kleur te verkrijgen.

De manier waarop hij werkt draagt ook bij tot de subtiele uitstraling van zijn werk. Op papier, linnen of grote panelen brengt hij oppervlaktestructuren aan door fijn te krassen in dunne lagen van gips, cement of lijm gebonden met talkpoeder. Het speciale uiteindelijke kleurresultaat krijgt hij door over de olie-en acrylverf te wrijven met een doek met was. Hierdoor lijken de werken transparant.

Zijn eerste expositie had Quraish al in 1992, in Spanje, daarna volgden tentoonstellingen in Irak, Tunesië, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd6-3-2015 om 20:10
Eindtijd20-3-2015 om 20:10
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken