Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje

Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!
Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!Engelien Reitsma-Valenca - Mozes in het biezen mandje kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Engelien Reitsma-Valenca (1889-1981)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1960
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen49 cm x 39 cm (h x b)
Lijst62 cm x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage78/175
De zeefdruk maakt deel uit van een genummerde oplage. Uit een oplage van 175 stuks is dit nummer 78.


houten lijst met passepartout


Engelina Reitsma-Valença werd geboren in Amsterdam op 3 mei 1889 en is overleden in Doorn op 11 juli 1981. Zij was een Nederlands kunstenares.

Reitsma-Valença was de dochter van een diamantbewerker. Door toedoen van haar vader ging zij al op 14-jarige leeftijd het diamantkloven leren. In 1904 mocht zij tekenlessen nemen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten. Uitsluitend 's morgens en 's avonds, want zij moest 's middags diamantkloven. In het vijfde en zesde jaar koos zij voor de graveerklas, waar zij les kreeg van Pieter Dupont.

Na diens dood kreeg zij les van Johannes Aarts. Ze leerde bij hem de meeste grafische technieken. Reitsma-Valença heeft geschilderd, getekend en prenten gemaakt in hoog-, diep- en vlakdruk. 

Wordt stevig verpakt en aangetekend verzonden.


ConditieGoed

Minuscuul gaatje in het papier, zie foto. Bruin vlekje op de passe-partout zie foto

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-03-2022 om 17:25
Eindtijd:30-03-2022 om 22:25
Openingsbod € 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSpijkenisse,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Nederland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.