Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen.

Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!
Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!Niek Hiemstra - Elswout op Zondag, Overveen. kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Niek Hiemstra (1932-2013)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1998
TechniekAquarel
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen45 cm x 60 cm (h x b)
Lijst61 cm x 77 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Niek Hiemstra werd zijn leven lang geplaagd door een aandoening aan zijn voet. Zijn levensverwachting was daarom in zijn jeugd laag, maar door operaties kon hij uiteindelijk wel lopen. Hij was student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksacademie van beeldende kunsten te Amsterdam, alwaar hij ook kunstgeschiedenis studeerde. Hij ging aan de slag als beeldhouwer, maar vanwege rugklachten wendde hij zich tot de schilderkunst. Hij werkte lange tijd (jaren 60 en 70) samen met Jacques Bouthoorn en Jan Mulder (HBM Design Studio; tevens reclamebureau) met filialen in Amsterdam, Parijs en Tel Aviv. Hiemstra en Bouthoorn verzorgden samen de strip Markies Marac. Hiemstra was volgens eigen zeggen al vroeg bezig met strips te maken. HBM was ook de kaftontwerper van Matthijs Mooimuziek uit 1967; het prijswinnende kinderboek uit 1968 van de hand van Hans Werner.[3]

Hij maakte onder meer illustraties voor Uitgeverij Het Spectrum, de Prisma Pockets en Uitgeverij Meulenhoff. Hij werkte mee aan boekomslagen van sf-boeken door uitgeverij Marabout-Gérard en vijf omslagen voor de Perry Rhodanreeks. Samen met Mulder was hij verantwoordelijk voor lay-out die het Algemeen Dagblad enige tijd voerde. HBM Design ging in 1982 ten onder aan een misverstand. Demonstranten liepen te hoop tegen hun kantoor aan de Leliegracht 49, terwijl ze eigenlijk wilden demonstreren tegen de Hollandsche Beton Maatschappij, bekend onder dezelfde afkorting. Het waren de tijdens van de krakersrellen.
Na zeven jaar heen en weer gereisd te hebben tussen Nederland en Zuid Afrika vestigde de familie Hiemstra zich in 2006 in Gonubie, alwaar Judy Hiemstra een galerie bestierde met door hem geschilderde schilderijen.
Verzending is op eigen risico.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Niek Hiemstra (1932-2013)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Njoyart
FA. (6)

Lid sinds 2020
224 verkochte items
Alle items van deze verkoper (23)
Pinterest
77 cm
61 cm
60 cm
45 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-01-2023 om 15:29
Eindtijd:05-02-2023 om 22:15
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieIJmuiden,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.