Nynke Jelles-Schepers - VPK Maria Montessori brons

Nynke Jelles-Schepers - VPK Maria Montessori brons kopen? Bied vanaf 60!
Nynke Jelles-Schepers - VPK Maria Montessori brons kopen? Bied vanaf 60!Nynke Jelles-Schepers - VPK Maria Montessori brons kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Nynke Jelles-Schepers (1935)
TypePenningen
Jaartal1970
TechniekPenning
Afmetingen8.0 x 8.0 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

De Italiaanse pedagoge Maria Montessori (1870-1952) moest niets hebben van rigide onderwijssystemen en zij zette zich in voor een aanpak waar de individuele kwalitei-ten van het kind voorop stonden. Zij kreeg met haar opvattingen ook in Nederland veel aanhang. Ter gelegenheid van haar honderdste geboortedag werd zij met een penning gememoreerd door Nynke Jelles-Schepers, leerlinge van Esser. De tachtigjarige verschijnt met bontstola en handschoenen, haar opgeheven handen zijn essentieel voor haar wijze van expressie. De vormgeving is bewust enigszins vaag gehouden: Jelles-Scheper zocht naar een harmonische, vloeiende overgang van figuur naar fond, niet naar een scherp omlijnde beeltenis op een plat vlak. Op de keerzijde is de jonge, vrije mens verbeeld, een kind van achteren gezien. Daar omheen een geliefde uitspraak van Montessori: 'Via d'amore indicata dal bambino'. De weg van de liefde wordt gewezen door het kind.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,00
Europese Unie € 15,00
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Nynke Jelles-Schepers (1935)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Pensioenman
Lid sinds 2021
46 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
8 cm
8 cm
Veilinggegevens
Starttijd1-9-2022 om 1:08
Eindtijd10-9-2022 om 21:38
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland