• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd

Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!
Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!Peter van den Braken - olie op doek - het scherfje, gesigneerd kopen? Bied vanaf 325!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Peter van den Braken (1896-1979)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlKlassiek
IngelijstIngelijst
Afmetingen94 cm x 74 cm (h x b)
Lijst98 cm x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Peter van den Braken (1896-1979)
Olie op doek, gesigneerd rechtsonder
Getiteld verso : "Het scherfje"
Netjes ingelijst
Status: Goed
Afmetingen lijst: 78cm x 98cm

Over hemzelf:
Peter van den Braken, geboren in 1896 te Eindhoven en aldaar in 1979 overleden, weet op jeugdige leeftijd, dat hij kunstschilder wil worden. Na baantjes als huis- en kerkschilder ontwikkelt hij zich als autodidact, alhoewel de contacten met vader Jan en zoon Anton Kruysen voor zijn artistieke vorming stimulerend zijn geweest. Een succesvolle expositie te Scheveningen in 1922, waar hij door kunstcritici van naam opgemerkt wordt, is het begin van een lange reeks tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij is een vrijbuiter die gehecht is aan zijn vrijheid. Op vele plaatsen in Nederland heeft hij gewoond en over de gehele aardbol heeft hij gereisd, waardoor hij een avontuurlijk en rusteloos leven heeft geleid. In hart en nieren is en blijft hij een Brabander die verknocht is aan zijn geboortegrond, hetgeen uit zijn werk - ook wat hij onderweg heeft vervaardigd - blijkt. De schilderijen van Peter van den Braken worden uit kleur gevoelsmatig opgebouwd; compositie, lijnvoering en proporties zijn secundair. Ze ontstaan niet uit directe observatie, maar aan de hand van schetsen of uit de herinnering, zodat detaillering achterwege blijft. Zonder dralen maakt hij vaardig zijn werk, dat fors en onstuimig van karakter is en dat door het direct uit verftubes en met paletmes werken een pasteuze, korrelige structuur heeft, welke zijn handelsmerk is. Het gaat deze `schilderijenboetseerder` vooral om in zijn landschappen en stillevens - portretten heeft hij nauwelijks vervaardigd - een karakteristieke stemming of sfeer op te roepen. De productieve kunstschilder Peter van den Braken documenteert in zijn werk het authentieke Brabant van weleer, dat tijdens zijn leven door industrialisatie, verstedelijking en economische groei in sneltreinvaart aan het verdwijnen is.
ConditieGoed

Het werk is in goede staat en netjes ingelijst.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter van den Braken (1896-1979)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (5)
Geplaatst door  JBK
FA. (21)

Lid sinds 2014
408 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
Pinterest
78 cm
98 cm
74 cm
94 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:17-05-2022 om 21:21
Eindtijd:31-05-2022 om 20:37
Openingsbod € 325
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaarssen, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.