• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. 

Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot".

Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!
Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  duif
FA. (45)

Lid sinds 2018
1350 verkochte items
Alle items van deze verkoper (93)
  • Onno de Graaf (1956)
TypeGrafiek na 1900
Jaartal1991
TechniekZeefdruk
DragerJapans Papier
StijlModern
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen60 cm x 60 cm (h x b)
Passe-partout80 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage71/99


Onno de Graaf ( Alblasserdam, 1956) opleiding Tekenen Schilderen Ontwerpen.
Studeert in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam.
Kunstenaar in Zeeland. Woont en werkt aan de rand van de Oosterschelde in het bijzondere dorp Kats in de gemeente Noord-Beveland.
Hij is onlangs verhuisd van de onverharde, stille “peripherique “ van het Molstraatje, met uitzicht op de zeedijk en de lege Leendert Abrahampolder, naar het lawaai en de bruisende drukte van Kats-centrum, met zicht op de Katse kerk aan de ene – en de menhir met heel veel baldadig grazende koeien aan de andere kant. Daar woont hij op de hoek van de Dorpsstraat, achter het huis is zijn bescheiden atelier, met ingang in de Dijkstraat.
Onno de Graaf is een tekenaar, maar maakt voornamelijk mono prints, met uitstapjes naar objecten en beelden.
Mono prints zijn eenmalige afdrukken . Met zelfgemaakte drukinkt schildert hij op een voorbewerkte plaat. De voorstelling wordt met de hand afgedrukt op Chinees- of Japans papier. De afdruk wordt gemaroufleerd op doek of paneel. Deze methode dwingt hem tot snel handelen en dat is maar goed ook!
Onno de Graaf maakt aanvankelijk veelkleurig volgepropte ingewikkelde expressionistische werken. Nu zijn de afbeeldingen meer ingetogen van kleur en afbeelding. Lijnvoering, gelaagdheid en structuur, het knerpend krassen wordt steeds belangrijker. Geconcentreerd, en dus snel, sneller..
Uitgangspunt zijn de vele, vele tekeningetjes en kleine prentjes, die later weer worden vertaald in groter formaat. Tekeningetjes die hij later weer gebruikt om zijn objecten mee te behangen…
De voorstelling zelf wordt steeds meer onnoembaar en in vorm versimpeld, maar vindt zijn oorsprong in geabstraheerde mens- en dierfiguren, al dan niet met olifantenpijpneus, bootbokshandschoenen of torenboompropellor.
ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Onno de Graaf (1956)

Alle items van deze kunstenaar(5)
Geplaatst door  duif
FA. (45)

Lid sinds 2018
1350 verkochte items
Alle items van deze verkoper (93)
Pinterest
80 cm
80 cm
60 cm
60 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-06-2022 om 22:44
Eindtijd:02-07-2022 om 21:09
Openingsbod€ 25
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar, Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.