Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". - Verkocht

Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!
Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!Onno de Graaf - Zeefdruk op Japans papier. titel, " Vuurpot". kopen? Bied vanaf 15!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Onno de Graaf (1956)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekZeefdruk
DragerJapans Papier
StijlModern
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen60 x 60 cm (h x b)
Passe-partout80 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage 71/99


Onno de Graaf ( Alblasserdam, 1956) opleiding Tekenen Schilderen Ontwerpen.
Studeert in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam.
Kunstenaar in Zeeland. Woont en werkt aan de rand van de Oosterschelde in het bijzondere dorp Kats in de gemeente Noord-Beveland.
Hij is onlangs verhuisd van de onverharde, stille “peripherique “ van het Molstraatje, met uitzicht op de zeedijk en de lege Leendert Abrahampolder, naar het lawaai en de bruisende drukte van Kats-centrum, met zicht op de Katse kerk aan de ene – en de menhir met heel veel baldadig grazende koeien aan de andere kant. Daar woont hij op de hoek van de Dorpsstraat, achter het huis is zijn bescheiden atelier, met ingang in de Dijkstraat.
Onno de Graaf is een tekenaar, maar maakt voornamelijk mono prints, met uitstapjes naar objecten en beelden.
Mono prints zijn eenmalige afdrukken . Met zelfgemaakte drukinkt schildert hij op een voorbewerkte plaat. De voorstelling wordt met de hand afgedrukt op Chinees- of Japans papier. De afdruk wordt gemaroufleerd op doek of paneel. Deze methode dwingt hem tot snel handelen en dat is maar goed ook!
Onno de Graaf maakt aanvankelijk veelkleurig volgepropte ingewikkelde expressionistische werken. Nu zijn de afbeeldingen meer ingetogen van kleur en afbeelding. Lijnvoering, gelaagdheid en structuur, het knerpend krassen wordt steeds belangrijker. Geconcentreerd, en dus snel, sneller..
Uitgangspunt zijn de vele, vele tekeningetjes en kleine prentjes, die later weer worden vertaald in groter formaat. Tekeningetjes die hij later weer gebruikt om zijn objecten mee te behangen…
De voorstelling zelf wordt steeds meer onnoembaar en in vorm versimpeld, maar vindt zijn oorsprong in geabstraheerde mens- en dierfiguren, al dan niet met olifantenpijpneus, bootbokshandschoenen of torenboompropellor.
Conditie
ConditieGoed
In goede staat.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Onno de Graaf (1956) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
80 cm
80 cm
60 cm
60 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-11-2022 om 23:31
Eindtijd9-12-2022 om 20:18
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken