Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips

Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!
Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!Peer van den Molengraft - Ir. Frits Philips kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Peer van den Molengraft (1922-2014)
TypeSchilderij
Jaartal1967
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen40 cm x 30 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Peer van den Molengraft (1922-1914), de Eindhovense 'Hofschilder van de 20e eeuw', heeft tijdens zijn werkzame leven zeker vier keer Ir. Frits Philips geportretteerd. Deze werken hangen o.a. op het Philips Hoofdkantoor, het Evoluon en het Philips Museum in Eindhoven. Vaak werd een snelle voorstudie gemaakt, om het onderwerp als het ware in 'verftaal' neer te zetten. Het aangeboden werk is zo'n voorstudie. Het doek is, vanwege zijn kortstondige functie, niet gesigneerd, maar komt onbetwist uit de privé collectie van Peer.
De familie biedt het nu aan. 
Let wel: het aangebodene betreft slechts het kopje; de overige afbeeldingen tonen de eindresultaten van diverse portretten van Frits Philips vervaardigd door Peer.
ConditieZeer Goed

Het werk is sinds het overlijden van de kunstenaar (2014) opgeslagen in een vocht- en temperatuur geconditoneerde ruimte

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peer van den Molengraft (1922-2014)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  Moloir
FA. (1)

Lid sinds 2022
8 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
Pinterest
30 cm
40 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:14-08-2022 om 20:43
Eindtijd:23-08-2022 om 22:59
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOirschot,  Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.