Madeleine Leddy - 'Persephone' I - Verkocht

Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!
Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!Madeleine Leddy - 'Persephone' I kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Madeleine Leddy (1946)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1979
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen24.5 cm x 23 cm (h x b)
Lijst37 cm x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage6/25

Madeleine Leddy is geboren op 29 mei 1946 te Amsterdam. Zij volgde haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, bij de afdeling Vrije Grafiek.
Zij maakt deel uit van de Grafiekgroep Bergen ontstaan vanuit het Kunstenaars Centrum Bergen. Zij maakt etsen en werkt in gemengde techniek. Leddy heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen en exposities in binnen- en buitenland waaronder USA, Engeland, Ierland, Duitsland, Belgid, Denemarken, Finland, Litouwen, Bulgarije, Taiwan. In Nederland heeft zij ondermeer deelgenomen aan tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Bijbels Museum in Amsterdam en het Singer Museum in Laren.

Totaal: 37x31cm; bladmaat 34,5x28cm; beeldmaat; 24,5x23cm.

 


'Persephone' -die ook wel 'Kore' (Meisje) wordt genoemd-is in de Griekse mythologie de godin van het dodenrijk. Ze was de dochter van Demeter, de godin van de landbouw en het graan, en de oppergod Zeus.  Tegenwoordig wordt er ook wel over een 'Persephone-vrouw' gesproken. Een Persephone-vrouw is meisjesachtig. Ze is introvert,  ontvankelijk, fladdert van de hak op de tak, neemt het leven zoals het komt, waait met alle winden mee en is speels. Ze zou het liefst voor altijd een meisje blijven. Ze is zeer sociaal voelend en voelt wat er in een ander omgaat alsof dat met haarzelf gebeurt. Ze is zeer gevoelig en wordt hard geraakt door de ‘lelijkheid’ van de wereld. Ze vlucht in dromen en fantaseren en is ontzettend romantisch. De kern van het Persephone-archetype is de openheid van je jonge jaren: er was nog geen doel, alles was nog mogelijk. Je leefde in het nu en stond spontaan open voor alles. Het leven was een feestje. Dat is de levenshouding die Persephone-vrouwen hun hele leven houden.


Let op, wij hebben dit werk jaren geleden opnieuw laten inlijsten. De laatste foto vonden wij nog, dat was een sticker die op de oorspronkelijke (zilverkleurige0 lijst zat. Het is bedoeld ter informatie (En zit nu niet op de lijst.)
ConditieGoed

Jaren geleden opnieuw ingelijst. Wij hebben gekozen voor een 'oude' lijst omdat we het hout mooi vonden. Hij is dus in 'hele goede' staat, de lijst is onbeschadigd, maar niet nieuw.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Madeleine Leddy (1946)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  NelsoniusArt
FA. 

Lid sinds 2020
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Pinterest
31 cm
37 cm
23 cm
24.5 cm
Dit item is verkocht voor 34,50 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-07-2020 om 10:58
Eindtijd:28-08-2020 om 21:03
Biedingen (1)
caroline3
28 aug. / 09:24
€ 30
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.