Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer".

Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!
Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!Peter Diem - Zeefdruk, Titel 'Speer". kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Diem (1945)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlSurrealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen48 cm x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage3/100


De Nederlandse kunstenaar Peter Diem (1945) schildert als een tornado en leeft zijn kunst. Gedurfde, onverschrokken kleuren, dikke, sappige verf en gedurfde sensuele lijnen zijn het kenmerk van zijn schilderijen. Ze weerspiegelen zijn levenslust, zijn gevoel voor humor en zijn uitgesproken individualiteit. De krachtige schilderijen zijn dus representatieve exponenten van zijn turbulente levensstijl.
Toen hij begin twintig was, verruilde Peter Diem Nederland voor de Verenigde Staten. Hij bracht zijn dagen door met het verdienen van de kost als lithograaf, maar zijn ziel was doordrenkt van de schilderijen waaraan hij 's nachts in zijn atelier werkte.
Peter was, en is nog steeds, gefascineerd door de COBRA-groep (een kunstschool ontstaan uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam), die wild experimenteerde. Door deze inspiratie werd kleur zijn belangrijkste uitdrukkingsmiddel.
De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway en de Amerikaanse schilder Waldo Peirce 
Na het bewonderen van de foto's en het waarderen van het verhaal van de twee grote mannen, was Diem gemotiveerd om een ​​nieuwe serie kunstwerken te maken ter ere van hun avonturen. Met behulp van dynamische lijnen en levendige kleuren, rechtstreeks geplukt uit de Caribische Zee, koraalriffen en tropische dieren in het wild, bracht Diem nieuw leven in de eens vervaagde beelden. De gemeenschappelijke ijver voor leven en avontuur, gedeeld door drie grote mannen, ontwaakt in het heden.
ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter Diem (1945)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (7)

Geplaatst door  duif
FA. (54)

Lid sinds 2018
1724 verkochte items
Alle items van deze verkoper (96)
33 cm
48 cm
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 16:34
Eindtijd3-6-2023 om 22:04
Openingsbod € 40
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.