Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004

Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!
Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!Peter Klashorst - Gemengde techniek op doek - 2004 kopen? Bied vanaf 199!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Peter Klashorst (1957)
TypeSchilderij
Jaartal2004
TechniekGemengde Techniek
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen60 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Gemengde techniek (acryl en zwarte marker) op doek van Peter Klashorst uit 2004. Afmetingen blad: H60 x b50cm. Het werk is rechtsboven gesigneerd en gedateerd (04). De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Verzenden: Onze verzenddagen zijn dinsdag - en donderdag.
Van 1976 tot 1981 bezocht hij de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Hier maakt hij kennis met de broers Maarten en Rogier van der Ploeg en samen richten ze de new wave band Interior op, waarin Klashorst basgitaar speelt. In 1981 muteert Interior in Soviet Sex, nog altijd met de gebroeders Van der Ploeg. In deze tijd zijn de drie ook actief in de door opgerichte piraten-televisiezender PKP TV (Ploeg/Klashorst/Ploeg). Gedurende de jaren 80 wordt Klashorst gerekend tot de Nieuwe Wilden. Zijn uitbundige schilderwerk werd in 1983 bekroond met de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst.
In 1987 begon Klashorst na gesprekken op Tenerife met de Tsjechische kunstenaar Jiri Georg Dokoupil het in Amsterdam gevestigde kunstenaarscollectief After Nature, dat zich afzette tegen het heersende abstract expressionisme. Bekend en berucht waren hun gezamenlijke performances op straat, in de natuur en tijdens kunstmanifestaties. In 1995 viel de After Nature groep weer uiteen. In de tussentijd had deze groep ook het Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst (AIS) opgericht, waar zij open schilderworkshops organiseerden. In 1997 neemt Klashorst ook weer deel aan de reünie van de band Soviet Sex en brengt het album Hotel Winston uit. In dat jaar brengt Teleac ook de serie Schilderen met Acryl uit op televisie waarin Klashorst in een van de afleveringen op een voor hem karakteristieke wijze op een gegeven moment met zijn broek op de enkels en ontbloot onderlijf achter de schildersezel staat.
Klashorst verraste het kunstpubliek regelmatig met een nieuwe schilderstijl maar haalde ook regelmatig het landelijke nieuws met zijn losbandige levensstijl. Hij schilderde en fotografeerde in Afrika vele dames. In 2000 belandde hij in het overwegend islamitische Senegal in een politiecel. Hij werd verdacht van het aanzetten tot losbandigheid en het vervaardigen van obscene afbeeldingen omdat hij lokale vrouwen naakt had geschilderd. Door het omkopen van ambtenaren wist hij zich op borgtocht vrij te kopen, en in stilte via Gambia het land te ontvluchten. Later verbleef hij met regelmaat in Nairobi, Mombassa (Kenia) en Bangkok (Thailand).
In 2003 verscheen King Klashorst, een geautoriseerde biografie door Robert Vuijsje. In 2006 haalde hij de pers met de oprichting van de 'kunstenaarspartij Huisje-boompje-beestje', die dat jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam 787 stemmen behaalde (0,3%).
Begin 2011 vond een tentoonstelling plaats in het Tuol Sleng-museum in Phnom Penh (Cambodja). Klashorst schilderde de slachtoffers van de Khmer Rouge-periode, portretten die hij vervolgens met een spuitbus bewerkte. Het project werd gesteund door UNESCO.
In 2011 verscheen zijn autobiografie Kunstkannibaal, waarvan de publicatie met veel media-aandacht gepaard ging. In december 2011 exposeerde Klashorst in de Amsterdamse galerie Naleye zijn Cambodjaanse portrettenreeks, aangevuld met recent werk.
In januari 2014 werd bekend dat Klashorst aan aids lijdt.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter Klashorst (1957)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (44)
Geplaatst door  KunstverkoperWestland
FA. (8)

Lid sinds 2014
136 verkochte items
Alle items van deze verkoper (60)
Pinterest
50 cm
60 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:02-05-2022 om 16:59
Eindtijd:08-05-2022 om 19:20
Openingsbod € 199
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieWestland,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.