Peter Robert Keil - PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) - Verkocht

PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!
PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Een MOORDDADIG werk.(lees verder) kopen? Bied vanaf 245!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Robert Keil (1942)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

LAATSTE AANBIEDING HIER!!.....

Met PRIJSVERLAGING!!  Nu slechts € 245,-

 

 

PETER ROBERT KEIL. Die Protistuierte Nitribit. Olie/Acrylverf op doek in een houten baklijst. Een MOORDDADIG werk. (lees verder)

 

 

Nitribit…ik dacht eerst dat het Latijn was.. of zo. Het blijkt de achternaam te zijn van Rosemarie Nitribitt (met 2 x t aan het einde)
Het is de achternaam van een van de bekendste hoeren…oh, pardon…prostituees uit de na-oorlogse West Duitse geschiedenis.

 

Rosemarie Nitribitt werd in 1933 in Dusseldorf geboren. Haar familie leefde in grote armoede en de kinderen werden in een tehuis geplaatst en in 1939 bij pleegouders. Op haar elfde werd Rosemarie verkracht en ze belandde in de prostitutie. Voor geld en eten “plezierde” zij de na de oorlog de in Duitsland gelegerde Franse militairen. Ze vertrok naar Frankfurt waar ze, na wat werk als model en serveerster, in 1951 bij het station werd opgepakt wegens prostitutie. Om wat “betere” klanten te krijgen nam ze lessen in Engels en Frans en ze werd steeds vaker gezien bij evenementen en feestjes waar ook de Duitse High Society ruim aanwezig was. Op een gegeven moment had zij alleen nog maar zeer rijke en invloedrijke klanten zoals directeuren en eigenaren van de zeer grote bedrijven. Ze bezat een speciale auto waarmee ze naar haar klanten reed….een Mercedes 190L Roadster, zwart met rode leren bekleding. Dit model en in die kleur werd vanaf toen de Nitribitt-Mercedes genoemd.
Ze kocht een zeer luxe appartement in Frankfurt en men heeft later berekend dat haar netto jaarinkomen (naar de huidige maatstaven) tussen de 5 en 600.000 euro moet zijn geweest.

 

Op 1 november 1957 werd haar lichaam, vermoedelijk 3 dagen nadat ze vermoord was, in haar woning gevonden. Ze was pas 24 jaar oud. Haar schedel was ingeslagen en ze was voor alle zekerheid ook nog gewurgd. In de kring van verdachten was een man die plotseling onverklaarbaar veel geld uit gaf. Maar de politie kon de zaak uiteindelijk niet oplossen. (de man werd wegens fouten in het onderzoek vrijgesproken)

.

 Haar lichaam werd in Dussldorf begraven. 
Nou ja,…begraven?,…… behalve haar hoofd dan…dat werd als bewijsmateriaal door de politie achtergehouden. Toen men daar ook helemaal niets meer mee kon, belandde het in het Kriminalmuseum waar ze, tot 2008, meer “klanten” ontving dan welke prostituee dan ook. In 2008 werd haar hoofd bijgezet in haar graf. Het zal je dochter maar gebeuren.

 

Er zijn een aantal films en boeken over haar verschenen en elk jaar vinden er in Frankfurt nog evenementen plaats om haar te gedenken. In 1975 heeft Peter Robert Keil in Frankfurt een schilderij van haar gemaakt. (zie foto v.d. achterzijde)

 

------------------------------------------------------------------------------------

Het schilderij.


Titel: Prostituierte Nitribit.


Materiaal: Olie/Acrylverf op doek.

 
Het doek is door Keil op een zelf getimmerd frame gespannen.
Later is het schilderij in een zwarte houten baklijst geplaatst.


Afmetingen lijst: 63 bij 85 cm.


Afmetingen doek: 59 bij 80 cm.


Signatuur: r.o. in verf gesigneerd.


Jaar: 1975.


Kosten verpakken en aangetekend en verzekerd verzenden: € 16,-  (binnen Nederland).

U kunt het schilderij, uiteraard kosteloos, ook ophalen in Voorschoten.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd25-10-2014 om 0:08
Eindtijd6-11-2014 om 23:08
Biedingen (9)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken