Peter van den Braken - Boerderijen in de winter - Verkocht

Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!
Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!Peter van den Braken - Boerderijen in de winter kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter van den Braken (1896-1979)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen8 x 11 cm (h x b)
Incl. lijst14 x 19 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Linosnede 8x13, rechtsonder onder de omlijning gesigneerd gesigneerd PetervdBraken, mooi ingelijst.


Geboren in 1896 in Eindhoven. Hij was de jeugdvriend van Antoon Coolen, die bekend werd als romanschrijver.
Van den Braken was een bewonderaar van Vincent van Gogh.
In het schildersdorp Heeze kreeg hij onderricht van de schilder Jan Kruysen en had contact met zijn zoon Anton Kruysen. Veel van de technieken van het schilderen heeft hij echter zichzelf bijgebracht.

Peter heeft op vele plaatsen gewoond en heeft ook veel gereisd. Reeds op twaalfjarige leeftijd besloot hij Brabant te verlaten om de wereld rond te trekken. Hij werkte in Eindhoven, Brussel, Kortenhoef, Parijs, Londen en Rome. Later in zijn leven werkte hij enige tijd in Noord-Amerika, Canada, Florida en Mexico. Terug in Nederland werkte hij in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Sterksel.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Linosnede 8x13 cm, rechtsonder gesigneerd in de druk PetervdBraken, mooi ingelijst. Geboren in 1896 in Eindhoven. Hij was de jeugdvriend van Antoon Coolen, die bekend werd als romanschrijver. Van den Braken was een bewonderaar van Vincent van Gogh. In het schildersdorp Heeze kreeg hij onderricht van de schilder Jan Kruysen en had contact met zijn zoon Anton Kruysen. Veel van de technieken van het schilderen heeft hij echter zichzelf bijgebracht. Peter heeft op vele plaatsen gewoond en heeft ook veel gereisd. Reeds op twaalfjarige leeftijd besloot hij Brabant te verlaten om de wereld rond te trekken. Hij werkte in Eindhoven, Brussel, Kortenhoef, Parijs, Londen en Rome. Later in zijn leven werkte hij enige tijd in Noord-Amerika, Canada, Florida en Mexico. Terug in Nederland werkte hij in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Sterksel.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alblasserdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 18,00
Naar Duitsland € 22,00
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlblasserdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd13-2-2022 om 0:03
Eindtijd13-3-2022 om 20:44
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken