Piet van Heerden - Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen - Verkocht

Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!
Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!Piet van Heerden, Bronzen beeld op sokkel, Staande vrouw voorovergebogen kopen? Bied vanaf 195!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Piet van Heerden (1924-1996)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999

*Fraai beeldje van de begaafde Haarlemse kunstenaar Piet van Heerden, die de meest prachtige kleine beeldjes van naakten in allerlei houdingen heeft gemaakt. Van de meeste hiervan zijn er veelal maar enkele gegoten,waarna hij weer iets veranderde in de houding of ledematen. Daarnaast ook met veel variatie in het patina, waar hij meester in was.Werk van hem is o.a. aanwezig in de collectie van het Frans Halsmuseum in Haarlem. 

*Beeld is in uitstekende staat.

*Maten incl. marmeren sokkel van 2 cm hoog: 9,5 x 5,0 x 3,5 cm

*Verzending is aangetekend, verzekerd en goed verpakt. Laatste keer aangeboden tegen de laagste prijs nu.

* Piet van Heerden zijn beelden en vooral zijn kleine plastieken hebben hem in Nederland alswel daarbuiten een grote reputatie bezorgd. Hij begon als schilder, maar vanaf 1955 ging hij als beeldhouwer verder. Piet van Heerden was een bescheiden man en een bekende en geliefde figuur in het Haarlemse kunstleven. Hij is altijd trouw gebleven aan de figuratie. Beelden van een hoge kwaliteit en onmiddelijk herkenbaar als werk van Van Heerden. Hij werd verder geroemd om de patina van zijn sculpturen. Een vertederende en intense kracht, die in al zijn werk, hoe klein ook een monumentale indruk geeft. Er is een prachtig boek over zijn werk en leven uitgegeven (in een oplage van 1250 stuks), doch moeilijk, zelfs antiquarisch nog te krijgen.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Piet van Heerden (1924-1996)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Strechgel
Lid sinds 2012
721 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd14-5-2017 om 12:25
Eindtijd28-5-2017 om 17:25
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken