• Populair
 • 1e keer aangeboden
 • Aftersale
 • Laatste 24u geplaatst
 • Loopt vandaag af
 • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Piet van Leeuwen - ''Het antwoord van Giambattista della Porta'' Napels, 1984 (Groot formaat))

Piet van Leeuwen - ''Het antwoord van Giambattista della Porta'' Napels, 1984 (Groot formaat)) kopen? Bied vanaf 35!
Piet van Leeuwen - ''Het antwoord van Giambattista della Porta'' Napels, 1984 (Groot formaat)) kopen? Bied vanaf 35!Piet van Leeuwen - ''Het antwoord van Giambattista della Porta'' Napels, 1984 (Groot formaat)) kopen? Bied vanaf 35!Piet van Leeuwen - ''Het antwoord van Giambattista della Porta'' Napels, 1984 (Groot formaat)) kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Piet van Leeuwen (1942)
TypeFotografie
Jaartal1984
TechniekC-Print
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen94 cm x 139 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage1 stuk (Unicaat)
 • ''Piet van Leeuwen (20 september, 1942) is een Nederlands fotograaf, verder actief als beeldhouwer, galeriehouder, kunstverzamelaar, conservator, en auteur. Hij is bekend als culinair fotograaf, stilleven, modefotografie, en autonome fotografie.'' (Bron: Wikipedia)
 • ''Piet van Leeuwen is al dertig jaar een fotograaf die, gedreven door experimenteerlust en een onderzoekende geest, vernieuwende en originele bijdragen levert aan de Nederlandse fotografie. Hoewel hij zich regelmatig op het grensvlak van de fotografie begeeft, blijft hij zijn medium trouw. Ook zijn nevenactiviteiten als adviseur, docent, galeriehouder, collectioneur, gastconservator en auteur spelen zich af binnen het domein van de fotografie.''  ..............''Piet van Leeuwen verdiept zich voortdurend in de geschiedenis van de fotografie, met inbegrip van alle verschillende toepassingsmogelijkheden van het fotografisch procédé. Tijdens zijn onderzoekingen stuitte hij op de historische figuur Giovanni Battista della Porta, een Napolitaan die in het midden van de zestiende eeuw het principe van de camera obscura, de voorloper van de fotocamera, ter lering en vermaak demonstreerde aan leden van een door hemzelf opgericht geheim genootschap. Volgens de overlevering nodigde hij het selecte groepje mensen uit voor het bijwonen van een schouwspel, waaraan hij zelfs olifanten te pas liet komen. In een ‘donkere ruimte’ kon het publiek het buitenspektakel aanschouwen dat Della Porta had geregisseerd. De taferelen werden via een in de muur aangebrachte lens op een tegen de achterwand gesitueerde conische spiegel ‘geprojecteerd’, zodat de door de lens ontstane omkering van het beeld weer ongedaan werd gemaakt. Men kreeg levende beelden ‘geprojecteerd’ en bovendien verkreeg men inzicht in het onderliggende, natuurkundige principe. Van Leeuwen voelde een grote geestverwantschap met deze uitzonderlijke artiest. Aan Della Porta droeg Van Leeuwen in de jaren '80 een reeks werken op.'' (Bron:  Depth of field/Scherpte diepe Universiteit Leiden)
 • Uit de serie : ''Bericht aan Giambattista della Porta''  Napels, 1984 (Opdracht provincie N.H/Frans Halsmuseum)
 • Foto in goede staat.
 •  Groot formaat afdruk.
 • H x B: 94 x 139 cm.
ConditieGoed

Foto is in goede staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Piet van Leeuwen (1942)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  djs
FA. (11)

Lid sinds 2018
99 verkochte items
Alle items van deze verkoper (3)
Pinterest
139 cm
94 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-07-2022 om 18:41
Eindtijd:08-08-2022 om 20:30
Openingsbod € 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.