• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. 

Pieter Defesche, zeefdruk uit 1991 oplage XV H/C.

Pieter Defesche, zeefdruk uit 1991 oplage XV H/C. kopen? Bied vanaf 160!
Pieter Defesche, zeefdruk uit 1991 oplage XV H/C. kopen? Bied vanaf 160!Pieter Defesche, zeefdruk uit 1991 oplage XV H/C. kopen? Bied vanaf 160!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Galerie Zien
FA. (51)

Lid sinds 2011
788 verkochte items
Alle items van deze verkoper (56)
  • Pieter Defesche (1921-1998)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Een zeer fraaie zeefdruk van Pieter Defesche uit 1991.

Het werk is gesigneerd en genummerd uit de XV H/C-oplage.

De afmetingen zijn: 65 x 49,5 cm en is in perfecte conditie.

Eventuele verzendkosten: € 8,50 (verzekerd).

De beeldend kunstenaar, geboren in 1921 te Maastricht, gaf namelijk in zijn expressionistische schilderijen, gouaches en grafiek het kinderlijke van een volwassene weer. Kleurrijke contrasten en grote helderheid tonen dit gegeven in de landschappen, stillevens en Bijbelse voorstellingen van Defesche, die in 1998 is overleden te Ulestraten, Limburg.

Aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool in Maastricht en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam volgde de kunstenaar zijn opleidingen. Aan de Rijksakademie werd Defesche, die studiegenoot was van Karel Appel en Corneille, sterk beïnvloed door zijn leermeester, de expressionistische schilder Heinrich Campendonk.

De schilderijen en gouaches van Defesche bevatten vaak reisindrukken, maar ook de schilder of schildersactiviteit zelf. Overschilderingen waren namelijk voor hem essentieel. Diverse werken dragen dan ook meerdere jaartallen.

Naast schilderingen en grafiek, maakte de kunstenaar ook collages, muurschilderingen, decors en kostuums, onder meer voor het Scapino Ballet. Met zijn kunst behoort Defesche met onder meer Ger Lataster, Jef Diederen en Pierre van Soest tot de Amsterdamse Limburgers.

Bij onder meer het Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Museum IJsselstein, het Bonnefantenmuseum in Maastricht en het Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen heeft Defesche zijn werk tentoongesteld. Zijn oeuvre is opgenomen in de collecties van bedrijven, instellingen, particulieren en musea, waaronder het Museum Henriette Polak in Zutphen en het Museum van Bommel van Dam te Venlo. Voor zijn kunst ontving de kunstenaar in 1949 de Prix de Rome en in 1964 de Europaprijs voor Schilderkunst van de Stad Oostende. Over zijn oeuvre is het boek ‘Pieter Defesche, 1921-1998’ verschenen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:26-11-2014 om 21:49
Eindtijd:10-12-2014 om 21:49
Openingsbod€ 160
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.