Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg - Verkocht

Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg kopen? Bied vanaf 100!
Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg kopen? Bied vanaf 100!Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg kopen? Bied vanaf 100!Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg kopen? Bied vanaf 100!Hendrikus Roodenburg - Potloodtekening: Oud Valkenburg kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Hendrikus Roodenburg (1895-1987)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1971
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen23 cm x 31 cm (h x b)
Lijst39 cm x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Potloodtekening van Hendrikus Roodenburg. Titel: Het kasteel "Huis van Valkenburg" te Limburg. Afmetingen incl lijst: H39 x b46cm. Afmetingen voorstelling: H23 x b31cm. Het werk is rechts onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden/ophalen:
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Post.nl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Hendrikus Elias Roodenburg (Den Haag, 23 juli 1895 – Wassenaar, 27 april 1987) was een Nederlands schilder en etser.

Leven en werk
Roodenburg leerde het vak van graficus Philippe Zilcken. Hij kreeg bekendheid door zijn stadsgezichten van onder meer Amsterdam, Rotterdam, Gorinchem en Utrecht. In de jaren 60 kon men bij Nutroma sparen voor een koffie- en ontbijtservies van Villeroy & Boch. Op het servies waren Roodenburgs zwart-wittekeningen van Amsterdamse stadsgezichten afgebeeld.

Roodenburg was lid van een aantal kunstenaarsverenigingen, waaronder Arti et Amicitiae en Sint Lucas in Amsterdam en Pulchri Studio in Den Haag. In het boek H.E. Roodenburg (1895-1987): topografisch etser wordt een overzicht gegeven van het grafisch werk van Roodenburg. 


ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 115,00 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:22-09-2022 om 10:12
Eindtijd:02-10-2022 om 20:47
Biedingen (1)
jo11
02 okt. / 08:49
€ 100
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.