• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. 

Prachtig uniek stilleven van Jef Diels 80 x 80 cm

Prachtig uniek stilleven van Jef Diels 80 x 80 cm kopen? Bied vanaf 4000!
Prachtig uniek stilleven van Jef Diels 80 x 80 cm kopen? Bied vanaf 4000!Prachtig uniek stilleven van Jef Diels 80 x 80 cm kopen? Bied vanaf 4000!Prachtig uniek stilleven van Jef Diels 80 x 80 cm kopen? Bied vanaf 4000!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Xaragon
FA. 

Lid sinds 2017
verkochte items
Alle items van deze verkoper ()
 • Jef Diels (1952)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Jef werd geboren te Antwerpen op 31 oktober 1952 en studeerde tussen 1970 en 1975 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Bij de vermaarde schilder Jan Hendrik Eversen volgde hij een opleiding in de 17de eeuwse technieken.

In 1981 werd Jef laureaat concours Galerij Cellart .
Zowel Galerie Myrèse in Maastricht, het ING in Amsterdam, het Drents Museum in Assen als de Belgische Ambasade in Rabat (Marokko) heeft werk van Jef opgenomen in hun kunstcollectie.

Lees ook even het artikel verschenen in Art of living magazine ter gelegenheid van een expositie in Galerie Myrèse, Maastricht.

Jef Diels (1952) volgde zijn beeldende opleiding aan de Antwerpse Kunstacademie. Hij heeft zich na zijn studies vooral toegelegd op het schilderen van stillevens in olieverf.
Zijn onderwerpen zijn hedendaags maar wel geschilderd in de zeventiende-eeuwse traditie. Hij gebruikt bijna uitsluitend penselen van marterhaar en alleen die van de staart van de marter. Dit is om zo weinig mogelijk, om niet te zeggen geen, penseelstreken te zien. Op deze manier krijg je het effect van wat men op het einde van de 17e eeuw 'beau fini' noemde. De belangrijkste basis van zijn techniek is de monochrome onderschildering, d.w.z. met zeer weinig kleur. De bedoeling is om tot een voorstelling te komen die volledig is uitgewerkt in licht en donker, zonder veel aandacht te schenken aan de kleur. Die komt in de volgende fase (na goede doordroging) zodat het licht en donker erdoorheen schijnen en gefilterd worden. Er ontstaat zo een soort 'kerkrameneffect'. Van heel groot belang hierbij, zowel voor de onderschildering als voor de volgende lagen, is de samenstelling van het schilders medium. Dit medium bestaat uit strikt nauwkeurig afgemeten hoeveelheden van drogende oliën en meestal, zelf vervaardigde harsoplossingen. Jef Diels heeft in de loop der jaren een twintigtal solotentoonstellingen gehad, zowel in binnen- als in buitenland en werd diverse malen genomineerd.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:15-02-2017 om 13:02
Eindtijd:20-02-2017 om 17:47
Openingsbod€ 4000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieKasterlee, België
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.