• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal

Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal kopen? Bied vanaf 75!
Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal kopen? Bied vanaf 75!Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal kopen? Bied vanaf 75!Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal kopen? Bied vanaf 75!Raoef Mamedov - Het laatste avondmaal kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  pamenrik
FA. 

Lid sinds 2021
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
  • Raoef Mamedov (1956-2017)
TypeKunstboeken
Jaartal1998
TechniekOverig
OnderwerpHistorisch
Afmetingen27 cm x 98 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Te koop professioneel ingelijste offset reproductie wereldberoemde van het Laatste avondmaal van kunstenaar Raoef Mamedov. 5-luik met jongeren met het down syndroom uitgebeeld.
NB geen glas meer in de lijst.  Lichte gebruikssporen zichtbaar.
Wordt samen met het boek over de tot standkoming van dit project verkocht. Boek alleen staat momenteel te koop voor 189 euro.

Achtergrond informatie
Raoef Mamedov maakte een vijfluik, en verbeeldde hiermee het laatste avondmaal. Naar het voorbeeld van Da Vinci's beroemde werk uit Milaan (1497) en geïnspireerd door het licht van Caravaggio en andere grote schilders uit de christelijke traditie als Giotto en Van Eyck en El Greco, liet Mamedov vier mannen en een vrouw die geboren werden met het syndroom van Down in wisselende samenstelling poseren als Jezus met zijn twaalf discipelen. Voor Johannes koos Mamedov een vrouw, Lena. Van de opstelling maakte hij vervolgens de foto's die de illusie van een schilderij opwekken.
Raoef Mamedov werd op 26 januari, 1956 geboren in Azerbeidzjan, als zoon van een dierenarts/landheer en een epidemiologisch laborante. Na zijn militaire dienst in het Sovjetleger werkte hij als slotenmaker, chauffeur en als psychiatrisch hulpverlener. Daarna studeerde hij regie aan de Staats-Filmacademie. Momenteel is hij behalve kunstenaar en fotograaf regisseur bij de centrale Televisie en geeft hij masterclasses aan de Staatsacademie voor Televisie en Radio in Moskou. Hij maakte diverse (kunst)films en documentaires, waarmee hij verschillende prijzen won en exposeerde in een groot aantal musea en galeries.

ConditieGoed

geen glas meer in de lijst aanwezig
oppervlakkige gebruikssporen

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Raoef Mamedov (1956-2017)

Alle items van deze kunstenaar(1)
Geplaatst door  pamenrik
FA. 

Lid sinds 2021
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
Pinterest
112 cm
40 cm
98 cm
27 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:15-06-2022 om 12:05
Eindtijd:24-06-2022 om 22:09
Openingsbod€ 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam, Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.