Reijer Murman - Kasteel Waardenburg met slotgracht en bloeiende kersenboom

Reijer Murman - Kasteel Waardenburg met slotgracht en bloeiende kersenboom kopen? Bied vanaf 250!
Reijer Murman - Kasteel Waardenburg met slotgracht en bloeiende kersenboom kopen? Bied vanaf 250!Reijer Murman - Kasteel Waardenburg met slotgracht en bloeiende kersenboom kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Reijer Murman (1908-1981)
TypeSchilderij
Jaartal1947
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpHistorisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen48 x 68 cm (h x b)
Incl. lijst68 x 88 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Kasteel Waardenburg (1265) ligt even buiten de gelijknamige plaats, aan een oude arm van de Waal, niet ver van de Martinus Nijhoffbrug naar Zaltbommel.  Het is onder meer bekend als toneel van  een van de Nederlandse Faustverhalen, waarin de legendarische doctor, in ruil voor zijn ziel,  de duivel voor stratenmaker liet spelen en een brug liet bouwen.
In de moderne tijd is 'de stomp' onder anderen bewoond geweest door  oud-burgemeester A.F. van Goelst Meijer (1882 - 1990; de drijvende kracht achter de restauratie) en door Huiberta van Driel-van der Zand, de vroegere huisbewaarster van Kasteel Waardenburg, bij wie de schrijver Werumeus Buning eens aanklopte.
Eerdere eigenaren van het schilderij waren Notaris J.A.E. van Aalst (1891 – 1987) te Waardenburg en diens stiefdochter Cornelia Catharina Hoogterp (1918 – 2002).
Conditie
ConditieGoed
Geen craquelé of beschadiging
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Utrecht, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-11-2023 om 23:49
Eindtijd25-11-2023 om 22:46
Openingsbod € 250
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieUtrecht,  Nederland