Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot)

Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!
Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 750!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Rein Dool (1933)
TypeSchilderij
Jaartal1993
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen140.5 cm x 110 cm (h x b)
Incl. lijst154 cm x 124 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een werk op doek met fraai kleurgebruik van hedendaagse kunstenaar Rein Dool uit Dordrecht. Uitgevoerd in olieverf. Het werk is rechtsonder gesigneerd.

Dool is van oudsher schilder, tekenaar, beeldhouwer en keramist. Zijn opleiding volgde hij aan de Amsterdamse Grafische School. Daarnaast was hij lid van het Leidse schildersgenootschap Ars Aemula Naturae. In de jaren 80 van de vorige eeuw was Dool eveneens docent aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Dools thema's zijn traditioneel. Voor zijn schilderijen neemt hij landschappen, figuurstukken, stillevens en portretten als uitgangspunt.

Het werk van Rein Dool is verschillende malen geëxposeerd in Nederlandse musea en galerieën. Momenteel wordt zijn werk tentoongesteld in de tentoonstelling Rein Dool: Tekenaar in het Dordrechts Museum (dec 2022 - mei 2023).
Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieBeschadigd
Het werk bevat enkele zichtbare beschadigingen. Zo zijn er op enkele plaatsen in het schilderij gaten in de verf aanwezig. Deze zijn bijvoorbeeld te zien in de blauwe partij van het werk. Tevens bevat het schilderij op enkele plaatsen wat vuil. Zie de detailfoto's voor een indruk van de huidige staat van het werk. 
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Rein Dool (1933)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (5)

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (363)

Lid sinds 2010
49844 verkochte items
Alle items van deze verkoper (268)
124 cm
154 cm
110 cm
140.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd23-5-2023 om 14:05
Eindtijd5-6-2023 om 20:41
Openingsbod € 750
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.