• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986

Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!
Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!Reinier Lucassen - Ingelijste collage: Bild - 1986 kopen? Bied vanaf 475!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Reinier Lucassen (1939)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1994
TechniekCollage
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen27 cm x 20.5 cm (h x b)
Lijst36 cm x 52 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Ingelijste collage van Reinier Lucassen. Houtskool, collage en rood krijt. Titel: Bild. Jaar: 1986.
 Afmetingen incl lijst: H36 x b52cm. Afmetingen per voorstelling: H27 x b20.5cm
Het werk is , op de achterzijde, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk kan volledig worden gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
 Herkomst: collectie Mabel Hoogendonk.


Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Reinier Lucassen (Amsterdam, 1939) is een Nederlands kunstschilder. Hij is een vertegenwoordiger van de schilderstroming die nieuwe figuratie wordt genoemd. Anderen in deze stroming zijn Alphons Freijmuth, Pieter Holstein, Etienne Elias en Roger Raveel. In 1986 exposeerde hij voor Nederland in het Rietveldpaviljoen op de Biënnale van Venetië.Lucassen studeerde aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Hij ontwikkelde vanaf 1960 een figuratieve schilderstijl die herkenbare elementen uit het dagelijks leven combineert met abstracte symbolen en tekens. Zijn werk uit de begintijd wordt gezien als een Europees antwoord op de popart.

Lucassen combineerde vanaf het begin triviale elementen, zoals stripfiguren, schemerlampen, leunstoelen en planten, met grote felgekleurde vlakken en expressieve elementen. Sinds 1980 maakt hij kleiner, ingetogener werk, bijvoorbeeld uit eenvoudige punten opgebouwde krachtige tekens, in de verte herinnerend aan de dotpaintings van aborigines. Typerend voor de stijl van Lucassen is dat hij vaak lettertekens op picturale wijze in het beeld integreert en de werken soms poëtische of raadselachtige titels meegeeft. De assemblages die hij maakt, zijn opgebouwd uit alledaagse materialen als hout, blik of rubber die door hun ordening een nieuwe betekenis suggereren. Hij was jarenlang hoofddocent schilderkunst aan de AKI te Enschede.

Groepsprojecten
In 1966 werkte Lucassen samen met Etienne Elias, Raoul De Keyser en Roger Raveel aan schilderingen in de kelders van het kasteel in Beervelde.
In 1967 richtte Lucassen samen met Ger van Elk en Jan Dibbets het Internationaal Instituut voor Herscholing van Kunstenaars op, dat een aantal manifesten en projecten voortbracht.
Overige
Een bekend schilderij van Lucassen, als langdurig bruikleen van de RCE in de collectie van het Dordrechts Museum, is getiteld: Een gezellig hoekje (1968). Het stelt een interieur voor met een leunstoel, een schemerlamp, een plant en een schilderij of raam in combinatie met een verticaal geblokte rood-groene baan. Dit werk was door Openbaar Kunstbezit in reproductie ter beschikking gesteld aan de Nederlandse Spoorwegen, waardoor het jarenlang op klein formaat in bepaalde, meest regionale treinen te zien was.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Reinier Lucassen (1939)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (12)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5452 verkochte items
Alle items van deze verkoper (312)
Pinterest
52 cm
36 cm
20.5 cm
27 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:19-09-2022 om 22:16
Eindtijd:24-09-2022 om 20:21
Openingsbod € 475
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.