Remember Nam Ngum.. Aquarel

Remember Nam Ngum..  Aquarel kopen? Bied vanaf 645!
Remember Nam Ngum..  Aquarel kopen? Bied vanaf 645!Remember Nam Ngum..  Aquarel kopen? Bied vanaf 645!Remember Nam Ngum..  Aquarel kopen? Bied vanaf 645!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Montyn (1924-2015)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Waar Jan Montyn (1924)meestal bekent staat voor zijn etsen is dit een orgineel.

Tite l"Remember Nam Ngum"

aquarel met afmeting van 18x24cm en is in 2000 gemaakt  is mooie ingelijst en hangklaar.

 

Montyn werd in 1924 geboren in een gereformeerd gezin te Oudewater. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij zonder de consequenties te overzien lid van de nationaalsocialistische jeugdstorm. Met de jeugdstorm ging hij op trainingskamp in Oostenrijk. Hierna monsterde hij aan bij de Kriegsmarine, waar hij een schipbreuk meemaakte die hij ternauwernood overleefde. Na deze ramp werd hij naar het oostfront gestuurd om te dienen in de loopgravenoorlog in Koerland. Na de Tweede Wereldoorlogmeldde hij zich bij het vreemdelingenlegioen, waaruit hij al na korte tijd besloot te ontsnappen. Terug in Nederland werd hij als collaborateur in zijn vroegere omgeving niet meer geaccepteerd en werd hij in 1950 vrijwilliger bij een Nederlandse legergroep in de Koreaanse Oorlog. Weer terug in Nederland werd daarmee zijn verleden in het Duitse krijgsdienst als gecompenseerd beschouwd, maar toch raakte hij in een psychologische crisis. Het uitgebreid opschrijven van wat hij meemaakte bracht hem er weer bovenop. Hij houdt zich sindsdien bezig met schilderen en raakte daarmee internationaal bekend.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd6-6-2015 om 12:00
Eindtijd20-6-2015 om 12:00
Openingsbod € 645
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.