Rik van Iersel - Litho: The story - tellers - 1991

Rik van Iersel - Litho: The story - tellers - 1991 kopen? Bied vanaf 35!
Rik van Iersel - Litho: The story - tellers - 1991 kopen? Bied vanaf 35!Rik van Iersel - Litho: The story - tellers - 1991 kopen? Bied vanaf 35!Rik van Iersel - Litho: The story - tellers - 1991 kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Rik van Iersel (1961)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen55 cm x 38.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE.A
Litho van Rik van Iersel. Uit de map: The story - tellers. Jaar: 1991. Oplage: E.A. Afmetingen blad: H55 x b38.5cm. Het werk is, onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Rik van Iersel
Nederlandse kunstenaar, autodidact, geboren in Maastricht 18-08-1961, woont en werkt in Eindhoven.

Hij heeft een reeks exposities achter zich, waarbij telkens eigenzinnige catalogi verschenen. Van Iersel is zeer nieuwsgierig naar materialen, naar media en naar het leven zelf. Als achttienjarige ontwerpt hij affiches voor popconcerten van de Effenaar. Hij tekent strips, drumt in Der Junge Hund en maakt zijn eerste grote kleurrijke expressionistische schilderijen die meteen tot een solo-expositie bij Galerie Willy Schoots leiden. In de jaren die volgen exposeert Rik van Iersel in Amsterdam, Berlijn, Hamburg, New York en San Francisco.

Het werk van Rik van Iersel is expressionistisch te noemen, namelijk het uitdrukking geven aan een in het innerlijk van de kunstenaar gevormde beeld van een tastbare realiteit of toestand. Het persoonlijke aspect dat hieraan ten grondslag ligt maakt het moeilijk om kunstenaars onder één noemer te scharen. Rik van Iersel ontwikkelt zijn eigen handschrift, maar zijn stijl blijft onderhevig aan veranderingen. Hij werkt snel en spontaan. Het schilderen voltrekt zich als een proces waarin continu vormen ontstaan die ideëen en herinneringen oproepen. Van Iersel is een traditioneel schilder in onderwerp en techniek. Hij laat zich vaak leiden door thema's die eeuwenlang in de kunst voorkomen. Daarnaast gebruikt hij de collage-techniek, die aan het begin van deze eeuw werd geïntroduceerd.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rik van Iersel (1961)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (17)

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Lid sinds 2014
1020 verkochte items
Alle items van deze verkoper (356)
Pinterest
38.5 cm
55 cm
Sluit over 3d 5u 21m 06s
Openingsbod€ 35
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:26-01-2023 om 12:12
Eindtijd:03-02-2023 om 20:14
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.