• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie

Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!
Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 299!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Rob van Koningsbruggen (1948)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen44 cm x 44 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage59/65
Drieluik van zeefdrukken van Rob van Koningsbruggen. Abstracte compositie.  Afmetingen: H44 x b44 cm. Gesigneerd: op achterzijde van 1 van de drie zeefdrukken, zoals uitgegeven.  De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Van Koningsbruggen is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Vrije Academie, beide te Den Haag en aan Ateliers '63 (Haarlem). Hij begon rond 1974 op 'informele' wijze zijn geschoven 'schuif'schilderijen te maken door verf op één doek te zetten en een tweede doek daaroverheen te schuiven; zo ontstonden er automatisch min of meer evenwijdige banen van verf op beide doeken die hij dan ook meestal als een tweeluik of vierluik presenteerde. Het ene doek was de kwast voor het andere doek. Deze techniek van werken zag Van Koningsbruggen als een informele schildersmethode waarbij het resultaat van het schilderij anoniem ontstaat, zonder veel invloed van het persoonlijke handschrift van de maker. Het informele idee staat centraal in deze periode.
Vanaf 1980 werden kleuren belangrijker in zijn werk. Zo ontwikkelde hij een eigen kleurcirkel. Zijn latere schilderijen worden veelal gekenmerkt door eenvoudige vormen zoals een cirkel, een rechthoek of een trechter.
ConditieZeer Goed

De werken zijn in zeer goede staat. Op de achterzijde is het papier verkleurd. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Rob van Koningsbruggen (1948)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5445 verkochte items
Alle items van deze verkoper (302)
Pinterest
44 cm
44 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:19-07-2022 om 14:50
Eindtijd:25-07-2022 om 19:05
Openingsbod € 299
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.